hero

Nieuwbouw kantoor Fraanje

Nieuws/07 October 2022

In de afgelopen periode heeft RoosRos Goes hard gewerkt aan een nieuw, toekomstgericht pand voor aannemingsbedrijf Fraanje. 

 

Fraanje is een Zeeuws familiebedrijf; ontwikkelaar en bouwer voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers in Zuidwest-Nederland. De omgevingsvergunning is verleend en inmiddels worden er volop voorbereidingen voor de bouw getroffen. We kijken uit naar de realisatie van het ontwerp!

In een co-creatief proces is het ontwerp tot stand gekomen. We zijn begonnen met de uitgangspunten: het vervangen van het huidige kantoor voor nieuwbouw met een representatieve uitstraling. De locatie aan de Nieuwe Kraaijertsedijk in Lewedorp geeft aanleiding tot 2 hoofdrichtingen: de richting evenwijdig aan de doorgaande weg en de richting evenwijdig aan de A58. Het pand is goed waar te nemen op de route van Zuid-Beveland richting Walcheren.

 

Op verschillende manieren reageert het nieuwe kantoor op deze twee richtingen. De verdiepingslagen steken over en vormen een interessante compositie met verrassende zichtlijnen. Zo zijn de begane grond en tweede verdieping (zuid)gericht op de A58 en de eerste verdieping is oostwaarts gericht op de groene omgeving. Door het overstek ontstaan plekken rondom het gebouw, plekken van ontmoeting en een accent voor de hoofdentree. 

 

De verschillende richtingen die de etages hebben zijn ook herkenbaar gemaakt door middel van materialisatie. Van onder naar boven verandert de textuur. Van grof naar fijn. Van groot naar klein. De begane grond wordt deels in beton uitgevoerd, de eerste verdieping in vlakke plaat en de tweede verdieping in fijne profilering. Zo komen veel bouwmaterialen waar de aannemer mee werkt terug in de uitstraling van het pand. In het interieur van elke etage vormt een ander materiaal de boventoon.

 

De plattegrond bestaat uit werkplekken – afwisselend individuele plekken en kantoortuinen - rondom een centrale hal met grote vide en doorlopende trap die ontmoeting stimuleert. Collega’s komen elkaar op deze manier zo veelvuldig tegen. Iedere verdieping is ook voorzien van een koffiehoek en spreekkamers. Boven de vide is een grote daklicht gemaakt voor daglicht dat tot diep in het kantoor kan doordringen. Zo heeft straks iedereen een fijne werkplek in het nieuwe kantoor.

 

Gezond en toekomstgericht!