hero

Mercedesplein Auto Wüst

Nieuws/12 May 2021

RoosRos Architecten hecht veel waarde(n) aan het zorgvuldig omgaan met de beschikbare ruimte in Nederland. We moeten zuinig zijn op ons unieke landschap en de open karakteristiek van onze polders. Vanuit deze gedachte is het van belang om reeds bestaande bedrijventerreinen zo goed mogelijk te benutten en waar nodig te revitaliseren. Met intensief gebruik van de beschikbare ruimte en een duurzame invulling van bebouwing.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de nieuwe bedrijfspanden die wij voor Auto Wüst Mercedes-Benz hebben ontworpen. Bestaande gebouwen krijgen een nieuw leven en een open plek op bedrijventerrein. De Bosschen in Oud-Beijerland wordt bebouwd. Met als een van de hoogtepunten, het slaan van de eerste paal.

Auto Wüst Mercedes-Benz krijgt tegenover de bestaande hoofdvestiging een drietal nieuwe panden. Samen vormen zij een ‘Mercedesplein’ waarbij functies elkaar versterken. Zo wordt de bestaande vestiging gebruikt voor de nieuwe auto’s en wordt een tegenoverliggende bestaande showroom getransformeerd tot een Mercedes-Benz Certified showroom voor gebruikte auto’s. Het Certified gebouw krijgt een echte Mercedes-uitstraling die internationaal herkenbaar is; donkere gevels, gebogen lijnen en een witte ‘zwevende’ luifel. Deze transformatie hebben we in samenwerking met BuroLoods (design for retail) ontworpen.

De Wüst Storage wordt een opslaggebouw waar ook deels een aantal bedrijfsactiviteiten plaatsvinden. De in het oog springende glazen box bovenin de storage licht een van de authentieke auto’s uit, die van verre te zien zal zijn.

Een derde pand, opnieuw een transformatie van een bestaand bedrijfsgebouw, huisvest binnenkort Carel Wüst Classics. Een museumgebouw met opnieuw een donkere uitstraling en strak gedetailleerde glazen puien.  

Deze projecten vormen samen een fraai ensemble èn er worden een aantal waardevolle punten gerealiseerd. Geen uitbreiding van bedrijventerreinen ten koste van open landschap, maar juist inbreiding; kwaliteitsimpulsen voor bestaande gebouwen; elkaar versterkende functies dicht bij elkaar; ontwikkeling van duurzaam vastgoed (energiezuinig en toekomstgericht); en een fraaie uitstraling op één van de hoofdwegen op bedrijventerrein De Bosschen.  Als eerste wordt het Wüst Storage gebouw gerealiseerd, gevolgd door de transformatie van Carel Wüst Classics, beide aan de Jan van der Heijdenstraat 34. Daarna volgt Mercedes-Benz Certified op nummer 38.

Samen met onze collega’s in Goes werken we dit project momenteel uit tot Technisch Ontwerp.

 

De voortgang is te volgen op www.carelwustclassics.nl/bouw