hero

Multitenant op Space Campus Noordwijk

Nieuws/18 May 2021

Als onderdeel van de Space Campus worden twee multi-tenant bedrijfsgebouwen gerealiseerd. RoosRos ontwerpt deze multifunctionele gebouwen in opdracht van Burgland Real Estate op het Noordwijkse Space Business Park vlakbij het duinlandschap van Noordwijk.

Space Campus
Space Campus Noordwijk is het middelpunt van ruimtevaartactiviteiten in Nederland. De gemeente Noordwijk ontwikkelt met het Space Business Park een uniek en hoogwaardig bedrijvenpark. Het park is vooral bestemd voor lucht- en ruimtevaart gerelateerde en andere hoogwaardig kennisintensieve bedrijven. De Space Campus moet de ontmoetingsplek voor de internationale space sector worden.

Lucht, licht en (de) ruimte
Op deze Space Campus hebben Burgland Real Estate, HM-EM en RoosRos Architecten de handen ineen geslagen om twee gebouwen te ontwikkelen voor zakelijke innovators en start-ups die nauw verwant zijn aan de lucht- en ruimtevaart. Twee duurzame gebouwen met een high tech uitstraling zijn het resultaat. Architect-partner Mark Boschman: “De gebouwen weerspiegelen de ruimte(vaart). Door de toepassing van diverse metalen en glas weerspiegelt de omgeving in de panden en krijgen ze een lichte en transparante uitstraling.”

Multifunctioneel en aanpasbaar
De gebouwen zijn vrij indeelbaar en bieden eersteklas bedrijfs- en kantoorruimtes in flexibele maten. Architect Jeroen Beerens: “Het GAIA-gebouw met een verhuurbaar oppervlak van 2.500 vierkante meter biedt plaats aan circa 110 werkplekken. Het GIOTTO-gebouw heeft een verhuurbaar oppervlak van ruim 3.800 vierkante meter en biedt ongeveer 175 werkplekken. Ook de losmaakbare gevel kan zich aanpassen aan de functies die daarachter geprojecteerd zijn.”

Met deze ontwikkeling maken we mooie stappen in het behalen van de doelen voor de campus! Het vervolg naar een geïntegreerde campus met de ruimtevaart als onlosmakelijk onderdeel en waarbij de open innovatie door laagdrempelig ontmoeten tot stand wordt gebracht.