hero

Luxe Boutique hotel Goes

Nieuws/16 February 2022

In Goes, gelegen aan de Grote Markt, zijn twee monumentale panden omgebouwd tot luxe boutique hotel in opdracht van de Amadore groep. RoosRos Goes heeft de vergunningen verzorgd en was – met respect voor de monumentale panden - coördinator van de constructie en het bouwkundige casco. Later in het proces is dit in samenspraak met aannemer Fraanje uitgewerkt en gerealiseerd. 

Het nieuwe boutique hotel Jersey bestaat aan de voorzijde uit twee losstaande monumentale panden die na de verbouwing met elkaar verbonden zijn. Om extra kamers te realiseren zijn op het monumentale gedeelte twee nieuwe kamers gebouwd, die helemaal geïntegreerd zijn in het monumentale exterieur van de twee panden. Met de nieuwe ontworpen aanbouw op de begane grond is ook het achtergelegen pand, wat voorheen het stadshotel was, geïntegreerd in het geheel.

Gezamenlijk vormen de drie panden het hotel, waarbij de nieuw ontworpen aanbouw de verbindende factor is. Stefan Priemis, projectmanager van RoosRos Architecten vertelt: “Door hier de wellness, de keuken en de extra koelingen te plaatsen is de aanbouw niet alleen de verbindende factor tussen de gebouwen, maar ook tussen het restaurant en het hotel.”

“Constructief was het een grote uitdaging om het allemaal weer functioneel en up-to-date te krijgen”, vertelt Stefan. “Zo is er bijna een nieuwe binnenbouw ingegaan wat betreft de staalconstructies om de monumentale elementen te behouden. Dit is ontworpen in samenwerking met Cerfix constructies. Daarnaast hadden we hier met twee monumentale panden te maken, wat het vergunningstraject extra uitdagend maakte.”

Boutique hotel Jersey opende 16 december 2021 haar deuren. Benieuwd naar het resultaat? Klik dan hier.

Interieur: Heineken Nederland
Aannemer: Fraanje