hero

Iconisch verleden - energieke toekomst

Nieuws/03 July 2024

Aan de oever van het Wantij, naast Villa Augustus in Dordrecht, transformeert RoosRos Architecten samen met vastgoedontwikkelaar GetGripp het iconische tranformatorstation 50 kV tot een modern wooncomplex: Stroom.

Oud en nieuw in evenwicht
Volgens architect Austin Schulte Fischedick draait het ontwerpconcept van mutualisme om de relatie tussen het oude en het nieuwe. “Nieuwbouw en oudbouw hebben ieder hun eigen identiteit, maar respecteren en versterken elkaar. Het bestaande pand behoudt zijn historische detaillering, terwijl de nieuwbouw ingetogen en modern is, met subtiele verwijzingen naar de originele architectuur, zoals het gebruik van saliegroen dat terugkomt in de oude koperdetails."

De renovatie omvatte het creëren van een licht atrium en het vergroten van raamopeningen om meer daglicht binnen te laten. Aan de zijde van het Wantij is een nieuw volume toegevoegd, met veel glas en fraaie buitenruimtes, waardoor de bewoners kunnen genieten van zowel de historische charme als het hedendaagse comfort.

Energiek wonen in stijl
Stroom biedt een breed scala aan woningen, van ruime gelijkvloerse appartementen tot luxueuze penthouses. Elk appartement is uniek ontworpen om te voldoen aan verschillende woonwensen, met veel aandacht voor woonkwaliteit, lichtinval en buitenruimte. "Een architectonisch woonconcept is wat ons betreft pas succesvol als in De Architect foto’s staan van mensen die er met plezier in wonen," zegt opdrachtgever Jeroen Plaisier van GetGripp. "Dit project toont hoe we een donker, gesloten gebouw zonder transparantie een tweede leven kunnen geven en er 33 unieke appartementen in kunnen realiseren."

Start pre-sale
De pre-sale voor project Stroom is eind juni tijdens een mooi event – samen met de lancering van de Audi Q6 E-Tron door Ames - op locatie gestart. Van 2 tot en met 16 september 2024 kan je je inschrijven voor deze bijzondere woningen. Voor de uitvoering is de Rotterdamse bouwer Stebru geselecteerd als hoofdaannemer. Technisch ontwerper Rob Franken: “Ik ben heel blij dat dit droomproject werkelijkheid gaat worden. Met heel veel passie hebben we gewerkt aan ieder detail van het gebouw. Of het nu gaat om het toepassen van oude stalen deuren uit het transformatorstation of het detailleren van de glaskap boven het atrium; het uitzoeken van de verdiepte parkeergarage of de steenverdeling van de nieuwe gevels. Alles is met maximale aandacht en liefde uitgewerkt. Jan-Willem de Jong, projectmanager, voegt toe: “Heel mooi om samen met opdrachtgever en bouwer te werken aan een integraal technisch ontwerp.”