hero

Hoofd in de wolken

Nieuws/17 March 2023

RoosRos Goes is gevestigd op een unieke (en hoge) locatie in Goes. De Goese watertoren is een markant monument; het was ooit de eerste watertoren in Nederland met een stalen open skelet. Nu is de toren omgebouwd tot unieke werkplek en kun je er zelfs in wonen.

Onze collega’s in Goes kunnen iedere dag genieten van het prachtige uitzicht. Maar hoe is het eigenlijk om op zo’n bijzondere plek te werken? We vroegen het collega architect Ard Flipse.

Hoe is het om op een deze unieke plek te werken?
“Het heet niet voor niets de Goese Watertoren. Als je dat zegt weet iedereen wat je bedoelt. Het is echt een eyecatcher en een icoon voor Goes en de omgeving. En dat maak het heel leuk om in te werken. Ons kantoor is één open ruimte, en dat werkt erg goed voor ons team. De lijntjes zijn echt letterlijk en figuurlijk kort. Door de compacte ruimte werk je altijd samen als team, nooit alleen. Dat is denk ik ook de kracht van ons kantoor. Het is een plek waar we hard werken maar ook veel plezier beleven.”

Wat zijn de grootste voordelen van deze unieke plek?
“Ik denk dat er meerdere voordelen aan deze plek zitten. Zo heb je altijd een startpunt om een gesprek te beginnen, omdat iedereen erg nieuwsgierig is naar de locatie en de plek. Daarnaast is de locatie een herkenningspunt geworden voor RoosRos Goes, niet alleen door de unieke locatie maar ook omdat we hier al meer dan 17 jaar gevestigd zijn. Het is een hele inspiratievolle werkplek die past bij ons vakgebied. Een plek die niet alleen ons, maar ook de bezoekers inspireert. De authentieke sfeer, die gecreëerd wordt met de stalen muren, is uniek en geeft de ruimte een heel eigen identiteit. Daarnaast sluit deze plek aan op onze slogan; Met ons hoofd in de wolken en onze voeten in de klei’. We zitten hier letterlijk met ons hoofd in de wolken…”

Wat is de reactie van bezoekers als ze bij jullie op kantoor komen?
“Het breekt altijd het ijs als je vertelt dat je in de Goese Watertoren werkt. Mensen willen graag weten hoe ons kantoor er van binnen uitziet. Opdrachtgevers spreken graag bij ons op kantoor af. Ze ervaren het echt als een belevenis. En die belevenis start al bij binnenkomst, beneden bij de entree. De glazen lift brengt je langs het open stalen skelet naar de tweede verdieping in het voormalige bassin, waar je door de glazen deur ons kantoor binnen stapt. Bij binnenkomst wordt je oog al snel getrokken naar de ramen die uitzicht bieden over Goes, in de verte de Zeelandbrug en Vlissingen-Oost. Als opdrachtgevers uit de buurt komen, wijzen we graag hun woonplaats aan. De ‘rond’-leiding door ons kantoor eindigt  in de spreekkamer, waar we in alle rust de opdracht kunnen bespreken. En je hebt past echt de optimale beleving als het stormt of heel hard waait: dan beweegt het hele kantoor mee met de wind."