hero

Gezond en transparant

Nieuws/05 January 2021

Langs de A15 start deze maand de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Stout en Herkon. In lijn met hun motto ‘Mensen voor Gebouwen’ ontwierp RoosRos een kantoor dat bijdraagt aan de gezondheid en beleving van de werknemers. In het hart van het kantoor verbindt een brede, doorgaande houten trap de verschillende verdiepingen. Het bevordert niet alleen samenwerking en ontmoeting maar stimuleert ook tot bewegen.

Stout en Herkon - beiden onderdeel van de Van Herk Groep - zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor werd het huidige pand aan de Kade in Hardinxveld-Giessendam te klein. Tel daarbij de ambitie om als ontwikkelende bouwer steeds vroeger in het ontwerp- en ontwikkeltraject betrokken te raken, dat zorgt voor meer opdrachten en vraagt om meer werkruimte. De organisatie is klaar voor de volgende stap. Een nieuw ruim en modern pand hoort hierbij. Vanaf begin 2022 zal Stout samen met zusterbedrijf Herkon hun intrek nemen in het moderne kantoorpand gelegen op een opvallende zichtlocatie langs de A15 in Sliedrecht.

Ad van Herk, directeur/eigenaar Van Herk Groep: “Onze missie luidt ‘Mensen voor Gebouwen’ wat betekent dat we bij de bouwopgaven die we aangaan, altijd de eindgebruiker in het vizier hebben. Dat doen we bij de nieuwbouw van ons eigen huisvesting natuurlijk ook, zo creëren we een prettig gebouw voor onze mensen, dat helemaal voldoet aan de eisen van nu en klaar is voor de toekomst”.

Het nieuwe kantoor laat zich omschrijven als een luchtig en zwevend gebouw met drie lagen. De onderlaag is terugliggend. Hierdoor ontstaan grote overstekken, wat de langgerekte architectuur van het gebouw versterkt en karakteriseert. Het pand ademt een paviljoenachtige sfeer, is lekker licht en heeft een transparante uitstraling. Grote vides en glasgevels laten het daglicht doordringen tot diep in het gebouw. Het wordt een duurzaam kantoor met energiebesparende en -opwekkende maatregelen. Parkeren wordt achter een groen talud – uit het zicht - georganiseerd.

Sander Ros: “Wij zijn trots dat wij voor Stout en Herkon de nieuwbouw mogen ontwerpen. Het gebouw is gezond door de focus op licht, lucht, ruimte en levend groen; en is door de open structuur ook heel toekomstgericht.”