hero

Gewonnen selectie ROC Mondriaan Den Haag

Nieuws/27 June 2019

RoosRos heeft de architectenselectie voor de nieuwbouw van het ROC Mondriaan in Den Haag gewonnen. ROC Mondriaan is een Regionaal Opleidingen Centrum in de regio Haaglanden met vestigingen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk.

De gunningscommissie vindt onze visie over ontwerpen in ‘schillen’ onderscheidend en de duidelijke onderbouwing met tools om de proces- en productkwaliteit te waarborgen werden goed ontvangen.

Projectarchitect Henk de Gelder: “Door te werken met een lagenstructuur krijgt het gebouw een flexibel karakter. In dit onderwijsproject is sprake van meerdere lagen: het permanente skelet en de gevels; de semipermanente binnenwanden, plafonds, installaties en interieurcomponenten; en de inrichting van het gebouw. Lagen die los van elkaar zijn ontworpen en samen een functioneel en duurzaam onderwijsgebouw vormen. Niet alleen in materiaalkeuze, maar zeker ook in detaillering van de aansluitingen. Een gebouwstructuur en benaderingswijze die aanpasbaar en toekomstgericht is. Kortom een ge(s)laagd concept.”

Naast het feit dat we ervaring hebben met duurzaamheid, circulariteit en een flexibele instelling werd ook de persoonlijke toelichting en het enthousiasme van het team positief gewaardeerd.

Wij gaan met veel plezier aan de slag voor één van de grootste opleiders in de regio Haaglanden!