hero

Geselecteerd voor Biezenweie Serooskerke

Nieuws/17 April 2024

Onlangs hebben we te horen gekregen dat we zijn geselecteerd met ons ontwerp voor ‘Biezenweie’ in Serooskerke! Het uitgangspunt voor het ontwerp van deze woningen is het creëren van een dorpse uitstraling in een parkachtige omgeving, met een tikje eigenwijsheid. De Biezenweie ligt tussen de woonkern van Serooskerke en de provinciale weg N57, ook wel bekend als Serooskerke-Oost.

 

Serooskerke-Oost heet vanaf nu dus ‘Biezenweie’. De naam ‘Biezenweie’ is gekozen op voorzet van de Dorpsraad Serooskerke in een participatieproces. De gemeente Veere vind dit een passende naam gezien het gebied. In het plan zijn de woningen gesitueerd rondom een centrale groene kern, de Dorpsweide. Daarnaast ligt de gehele wijk zelf ook ingebed in de groene omgeving met aansluitende fiets- en wandelpaden. Ontsluiting voor autoverkeer gebeurt via de Poortstraat.

De woningtypologie is divers en zoekt in sfeer & beleving aansluiting op de dorpse karakteristieken in de nabije omgeving. Tegelijkertijd ademt de ‘Biezenweie’ een eigen unieke sfeer. In totaal worden er 21 woningen gebouwd, variërend in verschillende categorieën. De mix bevat vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en patiowoningen.

Samen met de projectontwikkelaar, BM van Houwelingen, gaan we dit plan nu verder uitwerken.