hero

Excursie Spuifront

Nieuws/30 October 2023

Eind oktober brachten we met ons team een projectbezoek aan het Spuifront in Oud-Beijerland. Met de oplevering gepland voor december, was dit de perfecte gelegenheid om een kijkje te nemen bij dit unieke project.

Aan het eind van de middag werden we welkom geheten op de bouw en kregen we een interessante en informatieve rondleiding van hoofduitvoerder Pieterjan Marcus. Het project Spuifront is als een familie van gebouwen, waarbij elk gebouw toch allerlei eigen en unieke kenmerken heeft. Met verschillende bouwhoogtes en gevelbeëindigingen in combinatie met zo'n tien verschillende soorten baksteen en gevarieerde detaillering, straalt elk pand zijn eigen karakter uit. Dankzij de inzet van een uitgekiende ‘toolbox’ met architectuurelementen vormen de verschillende panden een harmonieus en boeiend geheel. Onder regie van RoosRos Architecten hebben drie architectenbureaus gewerkt aan het ontwerp van de panden: Architectuur Maken, Lagado Architects en RoosRos Architecten.

Technisch ontwerper Henk Westra:  "Voor mij was de grote variatie een leuke uitdaging. Het verschillende metselwerk, de per woning verschillende kozijnen, de niet rechte hoeken; dat levert een grote hoeveelheid details en aansluitingen op. Het was een complexe puzzel, maar ik ben trots op het eindresultaat. Het is altijd spannend om te zien hoe anderen het waarderen, maar alle collega's waren enthousiast.” Collega Anja Nobel: “De aandacht voor detail en het vakmanschap dat in dit project is gestoken, zijn duidelijk zichtbaar en maken Spuifront tot een uniek waterfront aan de rivier het Spui. We zijn trots om betrokken te zijn bij dit project, samen hebben we een stukje Oud-Beijerland nog mooier gemaakt.”

Het projectbezoek was extra bijzonder omdat we ook afscheid namen van onze gewaardeerde collega Felipe Aldana. Hij zal nog steeds deel uitmaken van ons team, maar verhuist naar Madrid. We wensen hem het allerbeste op zijn nieuwe stek en zullen zijn aanwezigheid missen. Aansluitend op het bezoek hebben we met elkaar genoten van een gezellig diner in het centrum van Oud-Beijerland. Het was een mooie gelegenheid om te ontspannen en bij te praten.