hero

Energieneutraal wonen op Wouwse Plantage

Nieuws/19 January 2023

RoosRos heeft in 2016 opdracht gekregen om de monumentale gebouwen op Landgoed Wouwse Plantage te restaureren. Het uitgangspunt is het transformeren van diverse historische gebouwen naar comfortabele en energieneutrale huurwoningen met het behoud van het cultureel erfgoed. Recent opgeleverd zijn het Sleutelgathuis en de middelste van de zogenoemde Driehuizen.

Landgoed Wouwse plantage
Landgoed Wouwse Plantage is als ensemble benoemd tot cultureel erfgoed met Rijksmonumenten. De gebouwen liggen rondom een rotonde waar vijf dreven samen komen en worden gekenmerkt door rijk gedecoreerde gevels van baksteen en hout uit eigen productie.

Momenteel worden de gebouwen met folly-allure in fases ontwikkeld. Deze ontwikkeling omvat onder andere de restauratie en instandhouding van het monumentale exterieur van de diverse gebouwen en een grondige verbouwing van het interieur zodat deze voldoet aan het gewenste wooncomfort van deze tijd.

Energieneutraal
Iedere woning op Landgoed Wouwse Plantage is een uniek object met een eigen verhaal, zo ook het Sleutelgathuis en de middelste van de Driehuizen.

Beide woningen zijn qua exterieur volledig gerestaureerd en geïsoleerd.  Vervolgens is de binnenzijde opnieuw ingedeeld met behoud van historische waardevolle elementen. De woningen zijn voorzien van hedendaags comfort en techniek zoals een warmtepomp met vloerverwarming en vloerkoeling, nieuw sanitair, nieuwe keuken en nieuwe afwerkingen. De woningen betrekken hun stroom van elders op het landgoed aangebrachte zonnepanelen en zijn hiermee energieneutraal.

Wilt u meer lezen over Landgoed Wouwse Plantage of heeft u interesse om één van de woningen te huren? Klik dan hier.