hero

Een thuis voor iedereen

Nieuws/13 February 2024

RoosRos Architecten heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp en de realisatie van flexwoningen in Dronten. Deze woningen zijn een antwoord op de urgente vraag naar betaalbare huisvesting en biedt een oplossing voor mensen die snel een nieuwe woning nodig hebben.

 

Deze flexwoningen, een initiatief van de gemeente Dronten en OFW, zijn bestemd voor woningzoekenden die met spoed een huis nodig hebben. Het project omvat circa 60 woningen, speciaal bestemd voor jongeren, starters en statushouders in de gemeente Dronten. De woningen vormen een eerste stap naar een stabiele woonsituatie en bieden de bewoners de mogelijkheid om verder te werken aan hun toekomst.

Twee woongebouwen
De locatie van dit project, gekozen door de gemeente Dronten, bevindt zich aan het Gangboord / de Educalaan, waar voorheen het tijdelijke gemeentehuis stond tijdens renovatiewerkzaamheden.  Voordeel van deze locatie is dat de nutsvoorzieningen er al liggen, waardoor een relatief snelle ontwikkeling mogelijk is.
Architectonisch ontwerper Xu Meuwissen: “Het project omvat twee woongebouwen, gelegen in een groene omgeving. Hierbij wordt ingezet op het vergroten van de biodiversiteit door het aanplanten van groen dat vlinders en insecten aantrekt. Ook wordt er aandacht besteed aan verkeersveiligheid.”

Daiwa
Om de woningen snel te kunnen realiseren, maakt OFW gebruik van de expertise van Daiwa House Modular Europe. De plannen worden momenteel verder uitgewerkt, met als planning dat de eerste werkzaamheden zichtbaar zullen zijn in het derde kwartaal van 2024, waarna de woningen eind 2024 kunnen worden verhuurd.