hero

Ontwerpen met het hart

Nieuws/14 February 2024

Het hart van RoosRos gaat sneller kloppen van gezond en toekomstgericht ontwerpen en het creëren van een leef-, woon- en werkomgeving die bijdraagt aan het geluk en welbevinden van mensen. Daarnaast hebben we ook liefde voor onze gebouwen, onze relaties en onze collega’s. Graag delen we onze passie voor het architectenvak.

In het kader van Valentijnsdag vroegen we een aantal collega’s waarvan hun hart sneller gaat kloppen.

Het hart van Eline Hoogendijk gaat sneller kloppen door de creativiteit van het vak.
“Ik houd van de creativiteit op mijn werk. Daarnaast vind ik het erg leuk om anderen te adviseren en te begeleiden, iets wat me van jongs af aan al lag. Mijn passie voor tekenen en het technische aspect ervan hebben me geleid naar de wereld van de architectuur. Het idee om mooie gebouwen te creëren sprak me erg aan.

Hubert Duijster houdt van de klantgesprekken binnen zijn werk.
“Het leukste aan mijn werk vind ik de interactie met klanten. Ik vind het fijn dat we een klant ook echt blij kunnen maken met het gemaakte ontwerp.”

Matthijs van den Berg ziet het liefst dat de klant een tevreden eindgebruiker is.
“Waar mijn hart sneller van gaat kloppen? Van tevreden klanten. Ik vind het erg leuk om te zien dat een klant na ons werk een tevreden eindgebruiker is en alles terug kan vinden zoals het bedacht is. Dan vind ik het werk een succes!”

Thijs Reitsma ziet een overeenkomst tussen innovatie en liefde voor je vak.
“Ik vond als kind al de combinatie tussen creativiteit en techniek erg leuk. Ik speelde vaak met lego en ik hield erg van tekenen. Daarnaast vond ik op school de technische vakken erg leuk. Bij het afscheid van groep 8 moesten we zeggen wat we wilden worden en toen wist ik het al: ‘ik word architect’. Innovatie en architectuur gaan tegenwoordig in een rap tempo door. Ik denk wel dat innovatie voortkomt uit mensen die iets willen verbeteren en dus liefde voor hun vak hebben.”

Het hart van Wilco van Straten gaat sneller kloppen van de veelzijdigheid op zijn werk.
“Mijn liefde voor mijn werk is al vroeg begonnen. In groep 8 van de basisschool moesten we het huis van de toekomst tekenen. Dit gaf de doorslag. Ik hield altijd al van tekenen en het creatief bezig zijn. Ik houd voornamelijk van de veelzijdigheid in mijn werk. De ene keer zit je aan tafel om een school te tekenen en de volgende keer werk je aan een industriehal.”

Xu Meuwissen tekende al huizen sinds ze kan tekenen.
“Zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig geweest met tekenen. Vooral het tekenen van plattengronden van huizen vond ik leuk. Het leukste aan mijn werk vind ik de variatie. Veel verschillende projecten en elk project is anders. Het ene moment ben je bezig op stedenbouwkundige schaal en het andere moment heb je een gesprek met de gemeente.”

Dit interview is gemaakt door Myrthe, leerling van de Guido de Bres,  tijdens haar snuffelstage bij RoosRos architecten.