hero

Bouwupdate Rodenborch-College

Nieuws/21 July 2021

In Rosmalen verrijst het nieuwe onderwijs- en sportgebouw van het Rodenborch-College. In het gebouw komen twee scholen samen in één gebouw en onder één naam. Het gezonde en toekomstgerichte gebouw biedt onderdak aan circa 2300 leerlingen.

Het gebouw bestaat uit een aantal vleugels waar leerlingen een eigen plek hebben. Kleinschalige en herkenbare domeinen. De school is vormgegeven als een generiek – vrij indeelbaar – gebouw. Het specifieke programma en de vertaling van de onderwijsvisie zijn zorgvuldig ingepast maar kunnen in de toekomst eenvoudig gewijzigd worden. Het gebouw is zorgvuldig ingepast in de omgeving; binnen en buiten vloeien zoveel mogelijk in elkaar over. Op het plein zijn mooie verblijfsplekken ontworpen die uitnodigen tot ontmoeting. Het parkeren en de fietsenstallingen zijn ingepast in blokken groen. Met speciale aandacht voor natuurinclusiviteit is er ook een compleet beplatingsplan ontworpen, geheel afgestemd op de biotoop van de omgeving.

In februari 2021 is er begonnen met de bouw. Inmiddels is de tweede verdieping bereikt. In de aankomende weken wordt er gewerkt aan de dakvloer. Ook de contouren van de sporthal worden zichtbaar door de staalconstructie. Ondertussen is de productie van de HSB elementen en metalen buitengevelafwerking in volle gang.

Matthijs van den Berg, projectmanager: “Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar de entreehal die overgaat in de aula met de kantine. Een deel van de kantine bevindt zich ook op de verdieping. Via meerdere fraaie trappen die langs de vides lopen zal deze ruimte volgens mij een schitterend overzicht opleveren waar leerlingen zich graag ophouden.”

Naar verwachting wordt het schoolgebouw in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.

Bekijk hier de projectvideo van Burgland Bouw.