hero

Boazkerk Sliedrecht geopend

Nieuws/16 July 2019

Zaterdag 13 juli is de uitbreiding van de gereformeerde gemeente in Sliedrecht geopend. De kerk is uniek door de combinatie met de naastgelegen school De Akker. Diverse ruimtes worden gezamenlijk gebruikt. Door de snelle groei van de kerkelijke gemeente was uitbreiding van de kerkzaal nodig.

De kerk is uitgebreid met ongeveer 300 zitplaatsen, daarnaast zijn er ook diverse ontmoetingsruimtes bijgebouwd. De uitbreiding sluit naadloos aan op het bestaande complex. Er is in de architectuur uitgegaan van de ontwerpprincipes die gehanteerd zijn bij de nieuwbouw van de kerk van acht jaar geleden. Het ontwerp van destijds hield al rekening met een eventuele uitbreiding van de kerkzaal. In de hoofdruimte is ondermeer een grote galerij gerealiseerd. De extra parkeerplaatsen zijn gerealiseerd in de omgeving van de kerk, daarnaast wordt geparkeerd bij het eveneens door RoosRos ontworpen sportgebouw De Basis.

Predikant ds. Huijser onthulde een gedenksteen bij de entree van de kerk. Namens RoosRos heeft Mark Boschman een verhaal verteld over de ontwerpvisie van deze uitbreiding.