hero

Black Beauty

Nieuws/21 October 2021

In Giessenburg is ‘De Giessenhal’ gerealiseerd. Deze sporthal is onderdeel van de activiteitenzone Park Doet Actief in Giessenburg. Hier komen sport, bewegen en recreëren in een groene omgeving samen. De multifunctionele NOC-NSF sportaccommodatie is ontworpen door RoosRos Architecten en dient als thuisbasis voor verschillende sportverenigingen en als gymlocatie voor basisscholen uit de omgeving.

Het gebouw is vormgegeven als zwart volume met een afwisselende gevelinvulling van glas en geprofileerde gevelplaten. Samen geven deze het gebouw een fraaie taciliteit. Omgeven door groen, manifesteert het gebouw zich als een black beauty op het hart van het sportterrein. Een echte aanjager om te sporten en gezond te bewegen. Met de ruim 570 zonnepanelen op het dak is De Giessenhal de meeste duurzame sporthal van de Til Groep.

De sporthal is in totaal ca. 1.250 m2 groot. In het complex is ook het kleedgebouw gerealiseerd voor voetbalvereniging Peursum. Voor technisch ontwerper Maurien Plug was ‘De Giessenhal’ een van zijn eerste projecten bij RoosRos, hij vertelt: ‘Wat heel tof is aan deze sporthal is dat er zowel binnen als buiten een grote tribune is gecreëerd. Op de eerste verdieping van de sporthal heb je vanaf de tribune mooi overzicht over de hele zaal; dat mooie overzicht is er ook vanaf het tribuneterras over omliggende voetbalvelden.’

Foto's: Elmon, De Til groep, Verheij Integrale Groenzorg