hero

BIM !

Verhalen/15 September 2022

Bij RoosRos architecten “geloven we in samenwerking, innovatie en een gezonde leefomgeving voor de huidige en toekomstige generaties.” Mooi hè, zo’n kreet? Echter het is geen kreet alleen. Natuurlijk worden we vooral enthousiast van fantastische architectuur en een blije opdrachtgever; check onze website! Maar om zo ver te komen verdient het proces veel aandacht. Bijvoorbeeld als het gaat om de digitale manier van tekenen: 3D, begrijpelijk en betekenisvol. Dat noemen we BIM! Oftewel, Building Information Model.

Als professionele – ISO-gecertificeerde – partij maken we ons deze manier van werken bovengemiddeld eigen. We zoeken daarbij naar objectieve standaarden om onze kwaliteit te borgen. Twee van die open standaarden zijn de BIM Basis ILS en de Revit Standards. We proberen ons daar op een zo goed mogelijke en ongedwongen manier aan te conformeren. Dit doen we voor ons eigen proces maar ook voor de partijen waar we mee samenwerken. Daarnaast houden we er rekening mee om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor toekomstig (her)gebruik van onze digitale producten.

Af en toe is dit simpelweg een uitdaging. Elke software kent beperkingen en dat kan voelen als dicteren. Niet alleen wij, maar ook anderen lopen daartegenaan. Als middelgroot architectenbureau nemen we onze verantwoordelijkheid en zoeken we daarom naar oplossingen. Ook praten we mee bij onder andere het BIM Loket. Uiteindelijk heeft iedereen er baat bij dat een standaard haalbaar is en veel gebruikt wordt.

Natuurlijk kunnen we niet alle technische hobbels gladstrijken, maar af en toe zien we wel degelijk een mogelijkheid om zaken te vereenvoudigen. En dat delen we dan!

Want wij geloven in samenwerking, innovatie en een gezonde leefomgeving voor de huidige en toekomstige generaties.

Daarom bij deze. Een tool om Revit-projecten af te stemmen op de Nederlandse BIM standaarden. Lees via de onderstaande link hier meer over op de blog van één van onze BIM-coördinatoren, Teun de Vries.

BIM-TOOL:

http://ikleerbim.blogspot.com/2022/09/tool-om-een-revit-project-af-te-stemmen.html