hero

20-jarig jubileum Bertold

/09 February 2024

“Mijn doel is om altijd te groeien en nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Onlangs vierde RoosRos Architecten een bijzondere mijlpaal met Bertold van Burg, een van de vijf directieleden van het bedrijf, die al 20 jaar lang een vaste speler van het team is. We hebben een gesprek met Bertold om meer te weten te komen over zijn loopbaan, hoogtepunten en wat hem energie geeft.

Hoe ben je begonnen bij RoosRos, hoe is je loopbaan ontwikkeld?
Bertold: "Na mijn afstuderen aan de HTS ben ik als tekenaar begonnen. Toen ik hier voor het eerst kwam was het bureau net van Nieuw-Beijerland naar Oud-Beijerland verhuisd, de verhuisdozen stonden nog in het gebouw. De officiële opening van het kantoor was een bijzonder moment, maar viel samen met mij diploma-uitreiking. In plaats van naar de ceremonie te gaan, koos ik ervoor om hier bij de opening te zijn. Voor mij was dat een makkelijke keuze, omdat ik altijd geloof in het volgen van mijn passies en prioriteiten. Het zegt veel over mijn instelling; als ik ergens in geloof, ga ik er vol voor. 

Ik heb altijd naar uitdagingen gezocht en wilde blijven groeien in mijn werk. Hierdoor kon ik doorgroeien van tekenaar naar projectmanager. Ik geloof in het belang van het laten zien van enthousiasme en toewijding aan je werk, dat heeft me geholpen om steeds meer verantwoordelijkheden op me te nemen. Uiteindelijk kreeg ik de kans om deel uit te maken van de directie van het bedrijf, wat opnieuw een nieuwe uitdaging was die ik met beide handen heb aangegrepen.”

Wat is een bijzondere herinnering uit je carrière?
Bertold: "Voor mij draait het niet zozeer om individuele prestaties, maar om het gevoel dat ik van waarde ben voor de organisatie. Het belangrijkste voor mij is dat ik plezier heb in mijn werk en dat ik kan bijdragen aan de groei van ons bureau. Het label van mijn functie is niet zo belangrijk, zolang ik maar plezier en voldoening haal uit wat ik doe."

Heb je eigenlijk weleens stress?
Bertold: "Zelden, eerlijk gezegd. Ik geloof dat eerlijkheid en sterk zijn in het oplossen van problemen essentieel zijn. Iedereen maakt fouten, maar het gaat erom hoe je ermee omgaat en ervan leert."

Waar kijk je naar uit?
Bertold: "Ik kijk altijd uit naar nieuwe uitdagingen, zowel persoonlijk als voor ons bureau. Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen en ons aan te passen aan veranderingen. Ik hoop dat we als team kunnen blijven streven naar innovatie, het vinden van nieuwe manieren om ons werk te verbeteren.