hero

Van Iperen Westmaas

Van Iperen wilde een kantoor dat past bij de gedegen uitstraling van het bedrijf. Door middel van een centraal atrium is een prachtige multifunctionele ontmoetingsruimte gerealiseerd. Daarnaast wilde Van Iperen het Nieuwe Werken introduceren; aan weerszijden van het atrium zijn uitdagende en interessante kantoorruimtes geprojecteerd die flexibel gebruikt kunnen worden.

Kantoor 2.0
Op de begane grond is ‘kantoor 2.0’ gerealiseerd; een multifunctionele ruimte die wordt gebruikt als vergaderfaciliteit, werkruimte voor de vertegenwoordigers, overlegruimte voor (agrarische) klanten maar ook als kantine. Bovendien kunnen er presentaties worden gegeven. Door de mix van gebruik, ontstaat een bruisende ontmoetingsplek.

Flexplek
De wens om flexibel te kunnen werken, hebben we op de kantoorvloer ingevuld met divers te gebruiken ‘bureaueilanden’, overlegtafels en informele zitjes. Dankzij doorkijkjes, lange zichtlijnen en glazen wanden heeft het kantoor nu een open en transparant karakter. De medewerkers hebben geen ‘eigen’ werkplek meer, maar maken gebruik van de verschillende flexplekken. De invoering van ‘het nieuwe werken’ heeft bij Van Iperen geleid tot nieuwe samenwerkingsvormen, afname van het aantal fysieke werkplekken en vooral meer onderlinge ontmoetingen.

Het vele daglicht en het geavanceerde klimaatplafond dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat. De afwerkingen in natuurlijke hout- en groentinten en wallprints benadrukken dat het hier gaat om een bedrijf dat werkt met natuurproducten.