hero

Uitzicht Vlaardingen

"Een huis bouwt men met stenen, een thuis met liefde", deze tekst op de ‘eerste paal’ is onderdeel van het fundament van het nieuwe Uitzicht. Uitzicht is de nieuwbouw van Cedrah in Vlaardingen.

Het nieuwe zorggebouw huisvest straks een uniek zorgconcept. In het gebouw komen vier woongroepen met elk 11 zorgstudio’s rond een fraaie huiskamer. Tevens komt er een woongroep GGZ met 8 zorgstudio’s. Alle studio’s zijn domotica-ready. Het gebouw is zodanig ontworpen dat de zorgstudio’s in de toekomst eenvoudig kunnen worden omgebouwd tot gewone woningen van circa 45 m2 of grotere appartementen door twee studio’s te koppelen. De nieuwbouw voldoet aan BENG en wordt fysiek verbonden aan het bestaande woongebouw. Op de begane grond – gelegen aan de ‘zorgtuin’ komt een restaurant en een plek voor de dagbesteding. Binnen en buiten worden met elkaar verbonden en er is Uitzicht op groen!

Projectarchitect Jos Hermans begon dit project met interviews onder medewerkers en bewoners: Als je aan thuis denkt, dan denk je aan...?" Deze vormden de basis voor het ontwerp. “Van nu, maar ook een beetje nostalgie; vertrouwd en veilig, hier ben ik thuis". Mooi en dankbaar werk om voor en samen met de zorg te co-creëren.