hero

De Sterrenboom Stolwijk

Voor de nieuwbouw van OBS De Sterrenboom in Stolwijk heeft RoosRos het ontwerp gemaakt. In onze visie staan een zorgvuldige inpassing in de omgeving, een goede vertaling van het innovatieve onderwijsprogramma en een goed en duurzaam binnenklimaat centraal. In ons schetsplan worden de bestaande bomen en waterpartijen gehandhaafd en wordt de kwaliteit van het polderlandschap binnen het kavel gehaald. 

Het onderwijsgebouw (ca. 1.330 m2) bestaat uit een rechthoekig, functioneel en flexibel invulbaar volume in twee bouwlagen. In het hart van het gebouw bevindt zich een dubbel hoge ontmoetingsruimte met een panoramisch uitzicht op de polder. In het ontwerp zijn de bestaande bomen en waterpartijen gehandhaafd en wordt de kwaliteit van het polderlandschap binnen het kavel gehaald. 

De school heeft een specifieke visie op onderwijs die wij middels een aantal workshops met de gebruikers ruimtelijk en functioneel hebben vertaald. De opzet biedt veel mogelijkheid tot differentiatie. Niet alleen voor cognitieve ontwikkeling, maar juist ook voor sociaal-emotionele en motorische. Delen van het cluster worden ingericht voor rekenen, taal, schrijven. Andere delen kunnen meer het accent krijgen op het gebied van creativiteit, expressie, e.d.

Opdrachtgever

HEVO

Oplevering

juli 2016

Oppervlakte

1.330 m2

Simon Hanemaaijer
Architect-Partner

Simon Hanemaaijer

Bertold van Burg
Directeur

Bertold van Burg

Hans Boom
Technisch ontwerper

Hans Boom

Henk de Gelder
Architect-Partner

Henk de Gelder

Sander Ros
Directeur

Sander Ros