hero

Sanibell Oud-Beijerland

Het ontwerp voor Sanibell bestaat uit een compositie van vier volumes tegen een antraciete achtergrond. Een metalen bedrijfshal met daarvoor een showroom en kantoren bestaande uit een aantal gestucte abstracte witte volumes. De volumes schieten over elkaar heen en vormen met elkaar een spannende compositie, beëindigd met op de kop van elke volume een groot glasvlak. Het geheel lijkt te zweven boven het water aan de voorzijde van het pand. Vanuit de basisreferentie van gestapelde containers onstond dit eigentijds karakter, dat naadloos aansluit bij de identiteit van de opdrachtgever.

De buitenkant van het nieuwe pand is met zijn strakke vormen, hoogwaardige materialen en verfijnde details uitgesproken stilistisch. Het pand straalt eenvoud en puurheid uit, maar ook perfectie. De binnenkant is robuust gedetailleerd. De constructie en installaties zijn in het zicht gelaten, dat geeft het kantoor een industriële karakter.

In 2016 werd Sanibell uitgebreid. Het bestaande gebouw heeft er met deze uitbreiding een ‘grote’ broer bij. Nul-details typeren de tien meter hoge vliesgevel, met daarin vijf meter hoge dubbele deuren als entree, van dit minimalistisch gedetailleerde gebouw. Door de groeiende vraag, mede dankzij het concept van 24-uurs levering, is de loods meer dan verdubbeld. In de uitbreiding hebben de showroom en designstudio een plaats, ze bevinden zich boven het inpandige laaddock. Oud en nieuw worden verbonden door een opvallende brug aan de gevel in de stijl van de balustrades van de eerste fase.

 

 

Fotografie: Luc Buthker 

Opdrachtgever

Sanibell

Oplevering

april 2013

Oppervlakte

1.951 m2

Henk-Jan Fix

Henk-Jan Fix

Wilco van Straten
Projectmanager

Wilco van Straten

Daan Font Freide
Architect

Daan Font Freide

Sander Ros
Directeur

Sander Ros