hero

Restaurant De Limonadefabriek

In de jachthaven van Streefkerk is een bijzonder restaurant gevestigd: De Limonadefabriek, een drijvend restaurant op het kabbelende water van rivier de Lek. De trots van chefkok Erik Hermans en echtgenote, gastvrouw en vinoloog Karin is klaar voor een glansrijke toekomst.

Een droompaleis op het water. Een zee van licht en ruimte. Dineren op topniveau in een nieuw drijvend restaurant aan de oever van de Lek. Voor RoosRos was De Limonadefabriek een uitdaging zoals we ze graag hebben: 'met ons hoofd in de wolken en onze voeten in de klei'. Of beter gezegd: in het water! Het ontwerp is spectaculair, maar we zijn er wel in geslaagd om het betaalbaar te houden. De eigentijdse sculpturale vormgeving van het gebouw is een knipoog naar de naamgeving van het restaurant, maar ook naar historische steenfabrieken in de uiterwaarden van rivieren. Bijzonder is vooral de combinatie van disciplines: naast het restaurant vind je er een bistro, meerdere hotelkamers, een imposante wijnkelder, een kookstudio, het havenkantoor en zelfs het appartement van Erik en Karin. De drielaagse Limonadefabriek heeft een industriële 'look' en wordt gedragen door drie gekoppelde betonnen pontons met een diepgang van 1,6 meter. Door windverbanden en scharnierende knopen is veel gewicht in de staalconstructie bespaard. De Limonadefabriek is na de afbouw met sleepboten naar de ligplaats in Streefkerk gesleept.

Een prachtig, drijvend gebouw vol creatieve oplossingen dus, dat aansluit bij de ambitie van twee jonge horecaondernemers die gestaag doordringen tot de top van Nederland.