hero

MFC De Commanderij

Het Multifunctionele Centrum (MFC) De Commanderij in Schelluinen is geopend. RoosRos ontwierp deze blikvanger in het dorp in opdracht van de gemeente Molenlanden. De unieke gevel met houten delen en een prominente dakrand verbindt de verschillende functies van het pand.

Klavertje vier
Het ontwerp van MFC De Commanderij bestaat uit drie volumes van verschillende hoogtes die, samen met het al bestaande gebouw van de kinderopvang, een klavertje vier vormen. Zo komen het bestaande kinderdagverblijf, de basisschool, de sportzaal, het dorpshuis, de vestiging van de Dorpsraad en accommodatie voor de EHBO op een mooie manier samen in en rond De Commanderij. Het ontwerp past bij de rest van de omgeving. Doordat beeldvorming, materiaalgebruik en structuur zijn afgestemd sluit de MFC aan bij het naastgelegen kinderdagverblijf. Beeldbepalend voor het nieuwe gebouw zijn de witte luifel en de verticale houten delen die in wisselende diktes en dieptes rondom het gebouw bevestigd zijn. De integratie van de verschillende doelgroepen zorgt voor een toekomstgerichte manier van samenwerken, niet alleen in het gebouw maar ook in de buitenruimtes.

NOM
Door de gezamenlijk entree komt jong en oud het gebouw binnen. In het gebouw is er een scheiding tussen de basisschool en de verschillende ontmoetingszalen. Hierdoor kan de school, ten tijde van een event, separaat gebruikt worden. Het centrum waar jong en oud elkaar ontmoeten voldoet dankzij duurzame installaties, dikkere isolatie, triple glas en zonnepanelen op het dak aan de duurzaamheidsambitie Nul op de Meter (NOM).