hero

Landgoed N

Een droomplek, een droomhuis. In een landgoederenzone in Nederland heeft RoosRos in samenwerking met interior designer Angela Howarth een abstracte woning ontworpen. Van haard tot horizon.

Landgoed N is ontworpen vanuit de beleving van binnenuit – van haard – en van buitenaf – tot horizon. De compositie van landgoedontwerp en het woonhuis bestaat uit twee lange gebaren. In de langsrichting van het landgoed (noord-zuid) een langgerekte grondwal met haaks daarop het woonhuis.

In het ontwerp is er gekozen voor een eenvoudige en strakke hoofdopzet. De woning bestaat uit een lange gecementeerde -gesloten schijf; deze maakt een scheiding tussen de dynamische wereld van ondernemen en werken en tussen het rustige verstilde landgoed. Rondom deze schijf zijn de woonruimtes geprojecteerd met zicht op de natuur van het landgoed. De gekozen materialen zijn ingetogen en puur.

De overgangen tussen binnen en buiten zijn zorgvuldig ontworpen. Van compleet glazen puien met verfijnde detaillering van kozijnen tot een schitterend bloemkozijn waar je in kunt zitten. Van kleine kijkgaatjes tot verrassende doorkijkjes in onverwachte richting.  Zo is alles in de woning gericht op de beleving van het landschap en is er vanuit iedere kamer uniek zicht op enerzijds het artificiële landschap aan de noordzijde van het landgoed en anderzijds het natuurlijke landschap met meanderde waterpartijen aan de zuidzijde van het landgoed. In de grondwal zijn de garages en het zwembad gerealiseerd.

 

Landschapsarchitectuur: Ars Virens

Binnenhuisarchitectuur: Howarths Interiors

Architectuur: RoosRos architecten

Fotografie: Luc Buthker

Opdrachtgever

Particulier