hero

Koedood Dieselservice Hendrik-Ido-Ambacht

Stoer, transparant en modern. Dat zijn begrippen die het nieuwe onderkomen van het familiebedrijf Koedood in Hendrik-Ido-Ambacht omschrijven. Het ontwerp is een combinatie van historische invloed, ambacht, liefde voor het maritieme en een kantoor van de 21ste eeuw. Een samensmelting van noeste arbeid, vakmanschap, technologie en trots!

Oog voor detail
Dat start, wanneer je het pand benadert, bij de ‘etalage’. Bij binnenkomst wordt de maritieme, technische sfeer versterkt. Je kunt niet alleen een blik werpen in de showroom, maar ook in de achterliggende loods waar ruim 50 à 60 motoren wachten op een nieuwe eigenaar. De transparante entreehal over twee bouwlagen verbindt de verkoopruimte met de eerste verdieping. Hier zijn de verschillende werk- en vergaderplekken ondergebracht. Grote, groene wanden begeleiden de bezoeker naar boven en zorgen voor een natuurlijke, zachte tegenhanger van de strakke architectuur.

Het gebouw heeft, op de verdieping, een gevel met diepe, verticale lamellen die als zonwering fungeren. De lamellen zijn deels geperforeerd om het gebouw op een subtiele wijze te voorzien van spuiventilatie. Deze zorgen voor dieptewerking en schaduw en geven het gebouw gedurende de dag telkens een andere verschijningsvorm. In de avonduren wordt de rigide structuur extra onderstreept door de verlichte vensters. De voorliefde voor de architectuur van Mies van der Rohe van de opdrachtgevers wordt daarmee nog eens extra geëtaleerd.

Het gebouw mag opvallen, zich onderscheiden. En doet dat door haar transparante gevels, haar verfijnde ritme en heldere maatsystematiek. Haar vloeiende gebogen lijnen van glas en subtiel vormgegeven details. Maar ook door haar geïntegreerde duurzaamheid en Breeam Excellente label. Naast het gebogen glas, het staal en de Trimo gevel is er in het interieur veel groen toegepast om een prettige werkomgeving te creëren. De Dejo-roosters onder de overstekken lopen naadloos over in het plafond van de verkoopruimte van de motoren. Dit geldt voor alle materialen in heel het gebouw. Ze lopen naadloos in elkaar over door de bovengemiddelde aandacht voor technische details. Deze materialisatie en maatvoering typeren dit gebouw in zijn verschijning.

Opdrachtgever

Koedood Dieselservice

Oplevering

april 2019

Hans Boom
Technisch ontwerper

Hans Boom

Daan Font Freide
Architect

Daan Font Freide

Sander Ros
Directeur

Sander Ros

Matthijs van den Berg
Projectmanager

Matthijs van den Berg

https://www.koedood.nl/

Koedood Dieselservice

https://u-build.nl/

U-Build

https://www.reijrink.com/nl/

Reijrink Staalconstructies

https://www.dwtgroep.nl/

DWT Groep

http://www.treedelft.nl/

Tree Installatieadvies

https://desque.nl/

Desque

https://imdbv.nl/

IMd Raadgevende Ingenieurs