hero

De Havenmeester Numansdorp

Maximale transparantie en uitzicht op groen en water. Op een bijzondere locatie naast de Dorpshaven van Numansdorp is het appartementencomplex De Havenmeester gerealiseerd.

RoosRos heeft in opdracht van Bolton een woongebouw ontworpen met 14 appartementen. Grote terrassen en veel daglicht zijn kenmerkend voor deze unieke woningen.

Directeur-architect Sander Ros: ‘De Havenmeester is een licht en transparant gebouw met een bijzondere, eigentijdse architectuur. Op strategische plekken is metselwerk toegepast, waardoor in de gevel vooral het vele glas opvalt. Dat houdt het gebouw open en zorgt voor een optimale beleving van het landschap.

Van beneden naar boven wordt het gebouw steeds ranker. Dynamiek ontstaat door de horizontale gelaagdheid die wordt benadrukt door steeds verspringende en uitstekende terrassen en balkons. Het gebouw heeft verspringende gevels en balkons; zo heeft iedere bewoner een uniek uitzicht. Op deze manier willen we zoveel mogelijk bijdragen aan het welbevinden van de bewoners.’

Auke Bult
Architect/Projectmanager

Auke Bult

Henno Westeneng
Architect/Stedenbouwkundige

Henno Westeneng

Leander Oostdijk
Technisch ontwerper

Leander Oostdijk