hero

Bolidt Hendrik-Ido-Ambacht

In 1994 heeft RoosRos Architecten een nieuw kantoor ontworpen voor Bolidt. Tussen het tweelaagse kantoorgebouw en de bedrijfshallen ligt een binnenstraat van 65 meter lang. In 2013 hebben wij een ontwerp gemaakt voor een grondige transformatie van het klassieke kantoorconcept tot eigentijdse dynamische werkomgeving. Tevens heeft het exterieur een grondige facelift ondergaan.

Glazen catwalk
De beoogde uitbreiding van het pand werd niet gevonden in een nieuw stuk gebouw, maar in het gebruiken van de hoge vide in de centrale binnenstraat. Door middel van een spectaculaire glazen catwalk is de vloeroppervlakte van het kantoor uitgebreid.

Geraffineerd lichtspel
De entreehal is brasserie geworden (Studio Piet Boon), de centrale binnenstraat is bij de kantoorruimtes getrokken en de werkkamers zijn getransformeerd tot open kantoortuin met gevarieerde werkplekken. Door de ingetogen materiaal- en kleurkeuze en het geraffineerde lichtspel bij de binnenstraat ontstaat een eigentijdse en inspirerende kantooromgeving.

Alle kantoortuinen zijn voorzien van een hoogwaardig klimaatplafondsysteem, waarmee de ruimte verwarmd/ gekoeld wordt en van waaruit de ventilatie wordt geregeld. Opvallend is de nauwkeurige maatvoering en zorgvuldige integratie van de vaste inrichtingscomponenten.

Opdrachtgever

Bolidt

Oplevering

januari 2014

Oppervlakte

2.095 m2

https://imdbv.nl/

IMd Raadgevende Ingenieurs

https://www.beekink.com/

beekink

https://cordeel.nl/nl

Cordeel

https://pietboon.com/nl

Studio Piet Boon