hero

Zilveren jubileum Arie-Willem

Nieuws/10 November 2022

Arie-Willem de Winter werkt dit jaar 25 jaar bij RoosRos. De man die de transitie van RoosRos heeft meegemaakt en aan tientallen projecten heeft gewerkt. Tijd om stil te staan bij deze mijlpaal en terug te blikken samen met Arie-Willem, collega’s en opdrachtgevers.

Arie-Willem is in 1997 begonnen bij RoosRos als stagiair en nog steeds werkzaam bij RoosRos. Iemand die al 25 jaar in dienst is en zoveel ervaring heeft, waar moet je dan beginnen met het gesprek. Bij het bouwen, want dat is zijn passie en zijn werk.

 “Bouwen blijft een mooi vak”, glundert Arie-Willem, “als je dan wegrijdt, dan zie je iets tastbaars, waar je soms jaren aan hebt gewerkt en daar kan ik heel erg van genieten. Van de techniek en het samen met mensen bouwen.”

Loopbaan

Arie-Willem heeft de MTS gevolgd in Dordrecht en zijn stage liep over in een tijdelijk contract als bouwkundig tekenaar. Na verloop van tijd kreeg hij zelf projecten om uit te werken en rond 2003 is hij projectmanager geworden. Naast zijn werk is hij verdergegaan met studeren, HTI Bouwkunde in Amsterdam op de zaterdagen.

Terugblikkend daarop was werken-leren een perfecte combinatie. De opdrachten kon hij namelijk op zijn werk uitvoeren, daar stond alle apparatuur en informatie die hij nodig had. Een prettige manier om je kennis te vergroten en school en werk te combineren.

Van tekenaar naar projectmanager

Vandaag de dag is Arie-Willem werkzaam als projectmanager. Dat houdt in dat je verantwoordelijk bent voor de sturing van de projecten. Bij RoosRos gebruiken we hiervoor de GOTIEK methode: Geld, Organisatie, Tijd, Informatie, Emotie en Kwaliteit. Daarnaast geef je ook leiding aan het ontwerpteam, intern en extern.

Als manager is hij nu minder bezig met tekeningen. Als tekenaar/modelleur ben je veel bezig met het maken van tekeningen en als projectmanager ben je veel meer aan het regelen en knelpunten aan het oplossen. Toch mist Arie-Willem het tekenen af en toe, maar soms tekent Arie-Willem nog met veel plezier voor familie of vrienden. “Echt met het vak bezig te zijn, geeft mij plezier.”

Mensenmens

“Wat maakt jou een goede projectmanager?” Arie-Willem is even stil en zegt: “Dat is lastig om van jezelf te zeggen. Ik ben een mensenmens en probeer met een leuke sfeer, zowel op het bureau als daarbuiten de dingen te organiseren. Ik ben geen hardliner ofzo!”

De gezelligheid kan zitten in een grapje tijdens de bouwvergadering of na een bespreking.

Daarbij komen zijn karaktereigenschappen belangstellend en rustig hem goed van pas. Contact onderhouden met de opdrachtgevers, aannemers en alle andere betrokkenen in een project zorgen ervoor dat Arie-Willem vooral let op details en dragen bij aan het creëren van oplossingen. Dat allemaal om het project te laten slagen.

Mooiste projecten

Arie-Willem heeft meegewerkt aan vele projecten en ook met veel verschillende opdrachtgevers. Van kerkgebouwen tot kantoren. Van particuliere woningen tot scholen. Allemaal verschillende wensen, mensen en Arie-Willem. Welke projecten zijn hem bijgebleven van de afgelopen jaren?

Lang hoeft hij niet na te denken. Bijvoorbeeld Landgoed Wouwse Plantage, daar moeten 14 monumenten gerestaureerd worden. Daar haalt hij plezier en energie uit, tegelijkertijd ook veel inzichten opgedaan en meegenomen. Zijn specifieke expertise ligt vooral bij kerkgebouwen.

Natuurlijk zijn er ook grappige anekdotes. Zo had een vrouw een achterdeur besteld, die in tweeën was. Toen Arie-Willem zijn mail opende op maandag had ze een foto gestuurd en kwam de onderdeur tot haar wenkbrauwen. “Ze kon er wel om lachen. ‘Wat moet ik nu doen met die deur doen?’ Dat weet ik ook niet.” Op tekening is die deur opgedeeld in een boven- en onderdeur. In theorie was hij best hoog 2.80 meter en de helft is 1.40 en die mevrouw was klein, waardoor de verhoudingen niet klopten. Maar dat hebben we uiteraard netjes opgelost.

Bedrijfsuitjes en architectuurreizen

Naast hard werken vindt RoosRos samen ontspannen ook belangrijk. De bedrijfsuitjes vinden soms plaats in het buitenland en dat zorgt er ook voor dat je je collega’s op een andere manier leert kennen, omdat je langer met elkaar samen bent. Arie-Willem glundert als het onderwerp bedrijfsuitjes wordt besproken. Porto, Basel, Hvar en Parijs heeft Arie-Willem allemaal bezocht. In eendjes rijden, snorkelen en lekker eten. “Ge-wel-dig! Hvar was heel erg leuk!”

Bij RoosRos werken betekent jezelf ontwikkelen. Arie-Willem heeft ook deelgenomen aan de architectuurreizen die RoosRos organiseert. Zo heeft hij onder andere Schotland bezocht. Met collega’s, die zich vrijwillig opgaven, om samen bijzondere gebouwen te bekijken en bewonderen in andere Europese steden.

Samen ontspannen

Volgens Arie-Willem beseft RoosRos het belang van samen ontspannen, want er wordt veel geïnvesteerd om met elkaar leuke dingen te doen en zo een hecht en close team te vormen. Met dat in het DNA van RoosRos is werken bij RoosRos zo leuk, door plezier en te leren van en met elkaar en te werken aan hele mooie projecten.