hero

Waterbusplein krijgt vorm

Nieuws/13 March 2019

Waterbusplein in de Antoniapolder van Hendrik-Ido-Ambacht zal een transformatie ondergaan. Op dit moment is het een weinig inspirerende halte, waar mensen vertrekken of aankomen, om de plek vervolgens zo snel mogelijk weer te verlaten.

Deze plek ondergaat een ware metamorfose en zal als nieuwe poort aan het water dienen voor Hendrik-Ido-Ambacht. Van een ‘gewone’ waterbushalte naar een bruisend en levendig plein.

We kennen de plek, er zijn hier al meerdere projecten voltooid. Bolidt, Koedood, Esthec en HAM-groep omringen het nieuwe plein.

De locatie heeft een enorm verborgen potentieel. Direct gelegen aan de rivier de Noord met een prachtig panoramisch zicht op de industriële, grootschalige bedrijvigheid aan de overzijde.

De verschijningsvorm van de twee gebouwen waar RoosRos aan ontwerpt zal, op een hedendaagse manier, verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek. De multifunctionele gebouwen bieden een programma voor jong en oud dat op verschillende tijden van de dag gebruikt zal worden. Ontspannen, eten, drinken, bewegen, werken en leren zullen in de nabije toekomst mogelijk zijn op het Waterbusplein.

Architect Sander Ros: “Het is eervol om aan deze toegang van Hendrik-Ido-Ambacht te mogen werken. Zowel de gemeente als onze opdrachtgever hebben de ambitie om hier echt iets bijzonders van te maken.”

Het project is ontwikkeld in nauwe samenwerking met GetGripp en StemarGroep. Het stedenbouwkundig plan is vervaardigd in samenspraak met MTD.