hero

Van VollenhovenKwartier Rotterdam

Nieuws/04 June 2019

Het transformatieproject ‘Van VollenhovenKwartier’ in Rotterdam is voltooid. Op de plaats waar ooit een kathedraal stond, werd begin jaren ‘70 een kantoor gebouwd. Nu meer dan vijftig jaar later is het kantoor getransformeerd tot 209 appartementen. De locatie in het populaire Scheepvaartkwartier, pal naast het Westelijk Handelsterrein is geliefd onder Rotterdammers en biedt nu plek aan nog meer bewoners.

Het voormalig kantoor is compleet op de schop gegaan en beschikt nu onder andere over city-lofts en grotere appartementen. De kern van het gebouw is over meerdere etages open gebroken, waardoor verdiepingen onderling visueel aan elkaar verbonden worden. Zo ontstaat een indrukwekkend binnengebied dat uitnodigt tot ontmoeting.

De ruimtelijke city-lofts en appartementen zijn allemaal voorzien van Franse balkons met veel glas in de kozijnen en deuren, waardoor daglicht diep de woningen invalt. Dakterrassen bieden zowel gezamenlijke als privé-buitenruimte. Op de begane grond is plek voor ondernemers met sterke concepten, waardoor Van Vollenhoven een stadskwartier is geworden met allure.

Het Van Vollenhovenkwartier is een ontwikkeling van ABB Bouwgroep, Trivestor en Vastgoed in Nederland. IMd Raadgevende Adviseurs heeft de constructie ontworpen. RoosRos Architecten heeft het architectonisch ontwerp verzorgd.