hero

Start The Lobby Amsterdam

Nieuws/30 January 2024

De bouw van The Lobby Amsterdam is officieel van start. Het betreft de complete renovatie en een twee-laagse opbouw op het bestaande kantoorpand Zwaansvliet in Amsterdam.  

Zwaansvliet wordt uitgebreid met twee bouwlagen, maar diende van de Gemeente Amsterdam zijn oorspronkelijke, door Rein H. Fledderus ontworpen, karakter te behouden. Dit is bereikt door de structuur en de originele ontwerpuitgangspunten van het gebouw te respecteren en daar een ingetogen ‘kroon’ als beëindiging aan toe te voegen.

Door extra vierkante meters toe te voegen en een centrale entree te maken krijgt het gebouw een multi tenant karakter, waar het voorheen een single-tenant plattegrond had. Door de centrale entree naar het midden te verplaatsen wordt optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de relatief smalle plattegronden voor meerdere gebruikers in te zetten. Herkenbaar als toevoeging, maar passend in de sterke ritmiek van de gevels.

De opbouw op het gebouw krijgt een lichtgewicht constructie met lignatur-vloeren (houten cassettes) die bijdragen aan een goede akoestiek en die het door het relatief lichte gewicht mogelijk maakt om twee bouwlagen in plaats van een bouwlaag aan het gebouw toe te voegen. De volledige schil wordt opgewaardeerd en verduurzaamd naar toekomstige standaarden.

Betrokken partijen: Overdevest Adviseurs, IMd Raadgevende Ingenieurs, ZRi, WJ Projects B.V.