hero

RoosRos wint selectie hoofdkantoor Stout

Nieuws/03 October 2019

Langs de A15 bij Sliedrecht verrijst het nieuwe hoofdkantoor van Stout. RoosRos architecten won de architectenselectie die het bouwbedrijf uitschreef.

Stout is een middelgrote bouwonderneming die actief is op het gebied van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Al ruim honderd jaar werkt het bedrijf aan projecten in de woningbouw, utiliteitsbouw, onderwijs, zorg en welzijn. Al vele decennia vanuit Hardinxveld-Giessendam, binnenkort dus vanuit Sliedrecht.

Het nieuw te bouwen kantoor bestaat uit vier lagen en heeft een omvang van circa 2.500 m² groot. De generieke constructieve opzet van het gebouw maakt het adaptief. Er kan eenvoudig geanticipeerd worden op veranderend gebruik. Het gebouw is alzijdig maar heeft wel duidelijk onderscheid tussen de langs- en kopgevels. Met een heldere, krachtige en transparante architectuur geeft het antwoord op haar context. Een horizontaal volume dat ‘zweeft’ boven het water representeert de snelheid van de naastgelegen A15. Een groen talud rondom het parkeerterrein versterkt de situering van het gebouw in het landschap en onttrekt de auto’s uit het zicht. 

In lijn met hun motto ‘Mensen voor Gebouwen’ ontwierp RoosRos een kantoor dat bijdraagt aan de gezondheid en beleving van de werknemers. In het hart van het kantoor verbindt een brede, doorgaande houten trap de verschillende verdiepingen. Het bevordert niet alleen samenwerking en ontmoeting maar stimuleert medewerkers ook om te bewegen. Grote vides en daklichten laten daglicht doordringen tot diep in het gebouw.

De bouw van het nieuwe kantoorpand start medio 2020, ongeveer een jaar later neemt het bedrijf haar intrek in het nieuwe pand.