hero

RoosRos wint architectenselectie Amstelveen

Nieuws/17 March 2021

RoosRos heeft de architectenselectie voor de nieuwbouw van scholencomplex ‘Landtong’ in Amstelveen gewonnen. Het gebouw van ca. 3620 m2 zal onderdak gaan bieden aan twee basisscholen, een kinderopvang en een gymzaal.

Gezond en toekomstgericht
Op de unieke groene locatie tussen de polder en het centrum van Amstelveen verrijst een nieuw scholencomplex waar de basisscholen De Horizon en De Akker, kinderopvang De Kleine Wereld en Amstelveen Sport hun onderkomen krijgen. Het wordt een compact gebouw met een moderne uitstraling en een vriendelijke schaal. Een school die past in de groene parkachtige omgeving.

De beoordelingscommissie sprak positief over het ontwerp: “De architect presenteert een helder ontwerp wat bestaat uit twee in elkaar en van elkaar geschoven volumes. Met deze verschuivingen wordt de hoofdentree gemarkeerd en in de overlap ontstaat een aantrekkelijk en ruimtelijk gezamenlijk hart. Het ontwerp onderscheidt zich door een separate entree van de sportvoorziening. Wat betreft volume opbouw, compositie van bouwdelen en de materialisering die uit de beelden spreekt, sluit het schetsontwerp goed aan bij de criteria van het beeldkwaliteits­plan."

Wij zijn blij met deze mooie opdracht en kijken er naar uit om de komende periode met passie en plezier aan de slag te gaan met de verdere uitwerking van het schetsplan. Wij kijken uit naar een verdere kennismaking en naar een interactief proces met de gebruikers en de gemeente. Op deze manier willen we bijdragen aan een gezonde en toekomstgerichte leeromgeving waar zowel de gebruikers als de gemeente Amstelveen trots op kunnen zijn.