hero

Nieuwe muziek in de Symfonie

Nieuws/11 March 2024

Het mooiste muziekstuk is een samenspel van instrumenten. Een compositie van noten, ritmes en structuur, zorgvuldig vastgelegd door de componist en vervolgens ten gehore gebracht door het orkest met muzikanten. Vaak wordt de muziek opgedragen aan een persoon of een gebeurtenis, een ode of hymne aan iets moois.

In Oud-Beijerland wordt het Gemiva activiteitencentrum Symfonie aangepast en vernieuwd. Een samenwerking tussen Gemiva, Meerbouw Rotterdam en RoosRos Architecten. Een harmonieus samenspel van goed opdrachtgeverschap, ontwerp en uitvoering. De tekeningen zijn gereed, de materialen en kleuren zijn gekozen, de aannemer is gestart en de opdrachtgever ziet, als een vakkundig dirigent, toe op de uitvoering.

Symfonie
Architect Jos Hermans: “De groepsruimtes krijgen een nieuwe indeling en worden vergroot en kunnen beter gebruik maken van multifunctionele ruimtes. De wijkwinkel krijgt een mooie plek direct bij de entree en maakt daardoor een betere verbinding met de buurt. Het nieuwe activiteitencentrum zal een lichte, transparante indeling krijgen en dit draagt bij, samen met de kleuren en het materiaalgebruik, tot een natuurlijke uitstraling. Het ontwerp- en uitvoeringsproces is een echte “Symfonie”, een samenspel van de opdrachtgever Gemiva en de gebruikers, de uitvoering onder leiding van en door Meerbouw Rotterdam en de compositie van ruimte, beleving en materialen door RoosRos Architecten. De uitvoering is gestart en naar verwachting zal eind maart de verbouwing gereed zijn. Kort daarna zullen de cliënten weer gebruik mogen maken van de nieuwe Symfonie en klinken er bekende en nieuwe geluiden door de ruimtes. Ook weer een samenspel van klanken, hun eigen ritme, soms improvisatie, maar met structuur en klanken wordt hun “eigen Symfonie” gemaakt.”