hero

Nationale Buitenspeeldag

Nieuws/14 June 2023

Vandaag is het Nationale Buitenspeeldag. Onze collega Willemijn Snoep ging op pad en bezocht het leuke en groene speelplein van de Groen van Prinstererschool in Klaaswaal.

Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van een kind. Op avontuur in de natuur, samen spelen op straat, reëel in plaats van virtueel.
Op de Nationale Buitenspeeldag wordt er van heel Nederland een grote speelplek gemaakt. Hier wordt buitenspelen gestimuleerd waarbij het belang van een veilige speelruimte onderstreept wordt. RoosRos draagt graag bij aan goede speelvoorzieningen. In de natuur, uitnodigend om te bewegen en gevarieerd.

Bij veel van onze projecten voor scholen of kindcentra maakt de buitenruimte onderdeel uit van de opgave. Hierbij letten we op de leeftijdsgroepen van de gebruikers en maken we uitdagende plekken voor ieder kind. Veilig en stimulerend om te bewegen! Wat dacht je van buiten les ontvangen in een mini-theater, een avonturenpad door een bos, een plek om te bouwen, een plek om te rennen en te sporten en ook een rustig wilgenprieel om spelletjes te doen.

Bij ons project bij de Groen van Prinstererschool in Klaaswaal komen groen en speeltoestellen samen en vormen ze een uniek geheel. Op het schoolplein is veel uitdaging wat er voor zorgt dat de kinderen zich niet vervelen. Willemijn ging in de pauze langs en vroeg aan de kinderen wat ze het leukst vinden aan hun plein.

Jan-Hugo (7 jaar): “De planken want daar kunnen we mee bouwen. Van de planken maak ik het dak van de hut!”
Floris (5 jaar): “Ik vind het overal leuk om te spelen, maar buiten het allerleukst! Ik ga graag op de glijbaan, schommel of fiets want dan kan ik heel hard.”
Fébe (4 jaar): “De bosjes en struiken want daar kan je doorheen lopen en achter verstoppen.”
Julia (6 jaar): “Water geven aan de wortelplanten, en op de schommel.”

Wist je dat een groen schoolplein de leerprestaties verbetert en kinderen gelukkiger en gezonder maakt?