hero

Krooneveld Middelburg

Nieuws/28 May 2020

Een bijzondere plek aan de Veerseweg in Middelburg: een voormalige perenboomgaard wordt getransformeerd in een zichtlocatie langs de entree van Middelburg-Oost. Een nieuwe entree voor dit stadsdeel vraagt om een eigentijdse invulling. Omdat de nabijgelegen molen ‘De Koning’ hoogbouw in zijn omgeving niet mogelijk maakt, vroeg deze locatie om unieke en kenmerkende architectuur, met duidelijk herkenbare woningen.

De woningen zijn speels verdeeld over het kavel, de Middelburgse Watergang volgend. Kenmerkend van afstand zijn de afgeschuinde volumes, die niet alleen esthetisch, maar juist functioneel zijn ontworpen. De dakvlakken zijn optimaal georiënteerd op de zon. De verschijning van de woning wordt bepaald door de locatie en haar oriëntatie ten opzichte van het zuiden.

De plattegronden van de woningen bevatten een uitgebreid woonprogramma, verdeeld over twee ruime lagen. Over het plangebied verspreid zijn diverse woningtypen te vinden, geschakeld, twee-onder-een-kap, vrijstaand en levensloop. Elk type kenmerkt zich door een eigen karakter, versterkt door een zorgvuldig uitgekozen luxe Hagemeister steen.

De woningen bieden uitzicht op de watergang en de daarachterliggende groengebieden: uitstekende ingrediënten voor krachtige vormentaal met panoramische ramen in de voorgevel, die in elk type terugkomen. Deze chique woningen aan de rand van Middelburg zijn ontworpen voor deze plek, uniek in zijn soort en bieden een fantastisch woonprogramma. Wij wensen de toekomstige bewoners veel woonplezier!