hero

Krachten bundelen aan het Spui

Nieuws/14 June 2019

Aan het Spui in Oud-Beijerland wordt de komende jaren een van de modernste woonwijken van de Hoeksche Waard gerealiseerd. RoosRos verwierf van AM de opdracht om als architect dit plan verder te ontwerpen en technisch uit te werken. Daarbij werken we, als supervisor, samen met een tweetal ‘jonge bureaus’. Recent vond de selectie plaats en werden de Rotterdamse bureaus Architectuur Maken en Lagado Architects bij de verdere planvorming betrokken.

Op de locatie aan het water, die ook wel bekend staat als het Mebin-terrein, ontstaat een gemengd woonmilieu waar mensen wonen, verblijven en kunnen genieten van een hapje en een drankje. West8 maakte het stedenbouwkundige plan dat RoosRos in de afgelopen maanden uitwerkte tot een structuurontwerp. Dat werd aangevuld met een architectonische toolbox die we opstelden. Bouwstenen – kleuren, materialen, detaillering – die we gebruiken om te komen tot een passend ontwerp op deze prachtige, buitendijkse locatie.

RoosRos gelooft in samenwerking. We werken niet alleen vóór mensen, maar ook heel graag mét mensen. Daarom juichen we het initiatief om jonge bureaus bij deze ontwikkeling te betrekken ook zo toe. Het geeft verdieping van de architectonische kwaliteit en naar verwachting ook meer diversiteit qua uitstraling. Samen met Architectuur Maken en Lagado Architects brengen we het ontwerp de komende maanden verder!

Beeld: West8