hero

Kerkelijk Centrum Woudenberg

Nieuws/06 December 2022

Een kerk anno 2022 is meer dan alleen een kerkzaal voor de erediensten. In Woudenberg bouwt de hervormde gemeente als aanvulling op de oude Dorpskerk een nieuw kerkelijk centrum. “Een kerk in de buurt” met diverse sociale en maatschappelijke functies.

Multifunctioneel
Het nieuwe kerkelijk centrum krijgt een kerkzaal met 500 zitplaatsen, een grote ontmoetingsruimte met een directe relatie tot het entreeplein, een huiskamer, diverse vergaderzalen en spreekkamers. In het souterrain van het gebouw komt een huisartsenpraktijk en een ruimte voor diaconale en maatschappelijke functies. Op 3 december is de eerste schop in de grond gezet voor de bouw van het tweede kerkgebouw van de hervormde gemeente Woudenberg.

Bakstenen sculptuur
Het gebouw wordt vormgegeven als bakstenen sculptuur met hellende dakvlakken. De hoogtes van het pand sluiten aan bij de woonbebouwing in de omgeving en de door RoosRos architecten ontworpen naastgelegen school. Een aantal fraaie insnedes met diepe negges markeren de entreepartij en vormen op een aantal plekken fraaie vensters. In de kerkzaal is naast een aantal slank vormgegeven verticale raamopeningen ook een grote lichthapper bedacht. Via deze lichthapper komt er veel daglicht binnen bij het liturgisch centrum van de kerk.

Het kerkelijk centrum wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Osnabrugge en medio 2023 opgeleverd.