hero

Kathedraal van talentontwikkeling

Nieuws/15 December 2022

“Kathedraal van talentontwikkeling”, zo omschrijft wethouder Ufuk Kâhya het nieuwe onderwijsgebouw in Rosmalen. Op 9 december 2022 is het Rodenborch College te Rosmalen feestelijk geopend. De gebruikers zijn enthousiast over het resultaat.

Projectarchitect Martijn van Leeuwen was bij de opening en vertelt: “Een rode draad in het ontwerp is het ‘wij-gevoel’. Een thema wat door de leerlingen beaamt werd. Zij gaven aan dat ze het gebouw in korte tijd eigen hebben gemaakt en letterlijk hun eigen plek hebben gevonden in het gebouw. Ondanks de grootte van het gebouw voelt het voor hen kleinschalig en geborgen, precies zoals we het met elkaar voor ogen hadden. Onze missie is geslaagd!”

Annemarie Vermaak, een enthousiaste ouder op LinkedIn: “Naast de goed doordachte keuzes qua materiaal- en kleurgebruik i.c.m. diverse fotowanden in de verschillende ‘wings’, is er gekozen voor zeer mooi, praktisch en grote diversiteit in meubilair: van ergonomische stoelen in de lokalen, zitplekken met afneembare stof in o.a. de studie-booths, mediatheek & collegezaal, moderne ‘hufter-proof’ (picknick-)tafels & stoelen in o.a. de lunchruimtes aangevuld met steppingstone krukken. Vaste prullenbakken verwerkt in de locker- en binnenwanden. Fantastische verlichting. En… een grote pluim voor de akoestiek! WOW! (Ronde) wanden afgewerkt met hout, vilt, speciaal behang, geluidwerende glazen klaslokaal-wanden, speels gevormde akoustische plafondpanelen… Kudos aan de partij die hierin heeft voorzien!”

Martijn: “Ook in het proces stond het ‘wij-gevoel’ hoog op de prioriteitenlijst. Gezamenlijk kunnen we terugkijken op een fijne samenwerking. Hiervoor dank aan Gemeente 's-Hertogenbosch, vereniging Ons Middelbaar Onderwijs, De Blaay-Van den Bogaard Raadgevende Ingenieurs, Adviesbureau Van de Laar, Hevo, Burgland Bouw en ZRi. 

Meer lezen over het Rodenborch College? Klik dan hier.