hero

IKC Magenta genomineerd voor De Gouden Kikker 2020

Nieuws/21 January 2020

Trots delen wij mee dat IKC Magenta te Delden is genomineerd voor de Duurzaam Bouwen Awards 2020. De winnaar in de categorie ‘meest duurzame project’  gaat naar huis met de Gouden Kikker Award.  

De Groene Droom van de gemeente Hof van Twente wordt werkelijkheid! In Delden komt een van de meest gezonde en duurzame kindcentra van Europa. Het gebouw voldoet aan Frisse Scholen klasse A en (op enkele onderdelen) B, behaalt een gemiddelde GPR-score van bijna 9,2 en wordt daarnaast opgebouwd uit zoveel mogelijke circulaire en biologische materialen.

IKC Magenta gaat verwarmd en gekoeld worden met geluidsgolven. Dat is uniek in de wereld. Er is gekozen voor SoundEnergy dat ontwikkelt is door een start-up uit Enschede. Het systeem maakt gebruik van zonnewarmte uit de panelen op het dak van de school en zet deze middels thermo-akoestiek om in koeling. Dat is een van de redenen dat het gebouw nul-op-de-meter (NOM) wordt.

Op 6 februari worden de winnaars per categorie bekend gemaakt. De uitreiking vindt plaats tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in het De Bonte Wever in Assen.