hero

Houtbouw in Wouw

Nieuws/15 November 2019

KPO De Stappen in Wouw krijgt een nieuw Speel- en Leercentrum. De school biedt onderdak aan verschillende onderwijsvormen en leerlingen, maar werkt volgens één onderwijsconcept. RoosRos Architecten vertaalde het concept in een kleinschalig, warm en natuurlijk schoolgebouw, waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren en spelen. Naar verwachting wordt aankomende zomer gestart met de bouw.

Open en flexibel
Het nieuwe onderkomen wordt een inspirerende en vooral ook stimulerende leeromgeving waar kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Een open school met instructieruimtes, onderwijspleinen en plekken om te spelen, te lezen en te onderzoeken. Het interieur heeft een flexibele indeling met gevarieerde onderwijspleinen en thematische hoeken. Het terrein wordt ingericht door de kinderen van de school als een ecologisch en klimaat adaptieve groene speelomgeving. Het welbevinden van de gebruikers staat centraal!

Hout als basis
Het tweelaagse gebouw heeft niet alleen een houten uitstraling als het gaat over de gevelbekleding, maar ook de constructie is deels van hout en er wordt gebruik gemaakt van houtvezelisolatie. Een actueel thema! Tegenlicht besteedde hier recent aandacht aan.