hero

Hoog(s)tepunt Seed Connect Centre

Nieuws/20 November 2023

Het Seed Connect Centre is een innovatief en multifunctioneel nieuwbouwproject voor Rijk Zwaan in De Lier. Begin november werd het hoogste punt gevierd.

Op de bouwplaats van het Rijk Zwaan Seed Connect Centre is met de montage van een indrukwekkende houten constructie het hoogste punt bereikt. De karakteristieke constructie zal ruimte bieden aan een nieuwe multifunctionele ontmoetingsruimte als centrale plek waar medewerkers en bezoekers van Rijk Zwaan elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen uitwisselen.

In lijn met de visie van Rijk Zwaan, waarin mensen en duurzaamheid centraal staan, is het nieuwe Seed Connect Centre ontworpen met mogelijkheden voor groei en flexibiliteit voor de komende decennia. Het nieuwe bouwproject omvat een 25.000 vierkante meter grote bedrijfshal, 5.000 vierkante meter kantoren en een multifunctionele ontmoetingsruimte, allemaal gelegen op een uitgestrekt terrein van 5 hectare. Een opvallend kenmerk van het ontwerp is de mogelijkheid tot toekomstige uitbreiding, een essentieel aspect van de visie van Rijk Zwaan, waarin gebouwen nooit 'af' zijn en voortdurend kunnen meegroeien met de behoeften van het bedrijf.

Simon Hanemaaijer, architect-partner legt uit: "We hebben gekeken hoe we een gebouw konden creëren dat naar de toekomst kan uitbreiden. Uiteindelijk is dat gelukt, met een intelligente gebouwschil en veel aandacht voor maximale daglichttoetreding en geweldig uitzicht."

In de bedrijfshal is een grote patio geïntegreerd om daglicht diep in het gebouw te brengen, en de buitenschil van de hal is op verschillende plaatsen transparant, waardoor er meer licht- en ruimtebeleving ontstaat. De kantoren en het ontmoetingscentrum zijn grotendeels voorzien van glazen gevels, waardoor medewerkers kunnen genieten van een natuurlijke omgeving.

Het bereiken van het hoogste punt markeert de toewijding van het projectteam en de samenwerking tussen alle betrokken partijen in de uitvoering door o.a. bouwbedrijf De Vries en Verburg. Nu richting afbouw van een gezonde en toekomstgerichte werkplek!