hero

Copy-right copy-left

Nieuws/13 October 2020

Innovaties voor jezelf houden? Of juist delen met anderen? WikiHouse is een innovatief open source bouwpakket dat voor iedereen op het web toegankelijk is. Ontwerpen, verbeteren en delen, èn downloaden, uitfrezen en in elkaar zetten. Van copy-right naar copy-left.

RoosRos heeft volgens de WikiHouse principes een prachtig tiny house ontworpen. Dit met ISA beheer ontwikkelde product Petit Place is in de basis 40m2 groot. Dit tiny house is opgebouwd uit een computer gefreesd, houten bouwpakket.

Iedereen kan zelf bouwen
De achterliggende gedachte van een Petit Place is dat potentiele bewoners zelf de keuze hebben waar ze gaan wonen. Petit Place kan namelijk gebouwd worden in een stad of dorp, op land of op water, op het maaiveld of juist op hoogte. Door gebruik te maken van de WikiHouse principes is Petit Place voor iedereen beschikbaar. Je kunt zelf je tiny house samenstellen, downloaden, en in een bouwpakket thuis laten bezorgen. Een eenvoudig bouwpakket dat zonder specialistische kennis en vaardigheden in elkaar gezet kan worden tot een prachtig huis.

Drie keer duurzaam
De buitenzijde is geïsoleerd en bekleed met zonnepanelen, die ca. 9000 kW/h per jaar opwekken; meer dan drie keer zoveel als benodigd voor de woning. De slimme gevels en het dak van het tiny house fungeren als energiefabriek, die de ‘Powerplant’ genoemd wordt. Een ander concept is de Green Machine, een variant met levend groen en Zero Waste, gemaakt van afval (pallet)hout. Welke gevelbekleding ook wordt toegepast, een duurzaam karakter is gegarandeerd.

Meer weten over Petit Place? Zie www.petitplace.nl.