hero

City vibe

Nieuws/19 February 2019

Het transformatieproject ‘Van VollenhovenKwartier’ in Rotterdam is bijna voltooid. Op de plaats waar ooit een kathedraal stond, werd begin jaren ‘70 een kantoor gebouwd. Nu meer dan vijftig jaar later is het kantoor getransformeerd tot 202 appartementen. De locatie in het populaire Scheepvaartkwartier, pal naast het Westelijk Handelsterrein is een perfecte voor woningbouw.

Het voormalig kantoor is compleet op de schop gegaan en beschikt nu onder andere over city-lofts en grotere appartementen. De kern van het gebouw is over meerdere etages open gebroken, waardoor verdiepingen onderling visueel aan elkaar verbonden worden. Zo ontstaat een indrukwekkend binnen gebied dat uitnodigt tot een bijzondere invulling.

De ruimtelijke city-lofts en appartementen zijn allemaal voorzien van Franse balkons met veel glas in de kozijnen en deuren, waardoor daglicht diep de woningen invalt. Dakterrassen bieden zowel gezamenlijke als privé-buitenruimte. Op de begane grond is plek voor ondernemers met sterke concepten, waardoor Van Vollenhoven een stadskwartier is geworden met allure.

Het Van Vollenhovenkwartier is een ontwikkeling van ABB Bouwgroep, Trivestor en Vastgoed in Nederland. IMd Raadgevende Adviseurs heeft de constructie ontwerpen. RoosRos Architecten heeft het architectonisch ontwerp verzorgd.

Meer informatie over dit project? Bekijk hier de beelden!