hero

Bruisend onderwijsgebouw

Nieuws/15 April 2021

Langs het kanaal in Helmond verrijst het Dr.-Knippenbergcollege. Nu het eind van de bouw nadert worden de contouren steeds meer zichtbaar. Met een maximale inzet op flexibiliteit en daglicht ontstaat er een fijne en toekomstgerichte leeromgeving voor de ruim 1.700 leerlingen. Naar verwachting wordt het college in mei dit jaar opgeleverd.

Het Dr.-Knippenbergcollege biedt onderdak voor een sport- en beleefcampus waar onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport samenkomen. Leerlingen gaan er echt op vooruit! Het nieuwe gebouw biedt de ruimte om de verschillende vakken en stromen in de school te verdelen in aparte clusters. Zo krijgen taal, technologie, aardrijkskunde en natuurwetenschappen allemaal hun eigen, specifieke plek binnen het gebouw. Met een eigen sfeer en een eigen cultuur. Het hart van het gebouw is verdeeld over meerdere bouwlagen en ligt zoveel mogelijk op plekken met veel daglicht.

“Een gebouw dat leeft, waar het bruist”
Perry Vermeulen van OMO Scholengroep Helmond: “Het is ongelofelijk. Dertien maanden geleden fotografeerde ik een voetbalveld waar ikzelf ook vaak op heb gespeeld. Op de achtergrond waren al voorbereidingen zichtbaar op wat komen ging. Wie nu op dezelfde plek staat, ziet een schoolgebouw dat bijna af is. Over dat tempo zijn we allemaal verbaasd in Helmond. Ongelofelijk wat er is ontstaan. We zijn heel blij met onze nieuwbouw; in de lente wordt het opgeleverd en na de zomervakantie kunnen we hier starten.”

“Onze moderne onderwijsvisie past optimaal bij dit onderwijsgebouw, we kunnen hier straks precies op de juiste manier onze leerling bedienen. Wat hebben we er zin in. De puntjes worden deze laatste maanden op de i gezet, met name de inrichting heeft nu de focus. Van de eerste visuals van de architect tot een gebouw waar leerlingen binnenkort hun eerste stappen in gaan zetten. Een gebouw dat leeft, waar het bruist. Onze school is misschien wel de meest actieve van Nederland, onze slogan is niet voor niets 'Meer dan een school'. Die vibe nemen we mee naar de nieuwbouw. Geen twijfel over mogelijk dat dit megaproject uiteindelijk slaagt. En dan hebben we aan de horizon ook nog de synergie met andere partners van de sport- en beleefcampus. The future is bright.”

 

 

Fotograaf: Dave van Hout