hero

Bouwupdate Veerhaven

Nieuws/29 November 2023

Een boeiende mix van industriële karakteristiek en eigentijdse duurzaamheid vormt de basis van Veerhaven, een project waarbij RoosRos Architecten zich laat leiden door respectvol rentmeesterschap. Deze missie, gericht op het geluk van huidige en toekomstige generaties, komt tot leven in de unieke woon- en verblijfskwaliteit van Veerhaven.

In Veerhaven beginnen de contouren van het toekomstige wooncomplex langzaam maar zeker in beeld te komen. De inspiratie voor Veerhaven komt voort uit het verleden;  een historische locatie met scheepswerven en een rijke geschiedenis. Het ontwerp weerspiegelt het industriële en maritieme karakter, waarbij stoere kadewoningen met schuine daken als eerste zijn ontworpen, gevolgd door gebouwen met gevarieerde woningtypen en een krachtig statement dankzij extra dikke gevelstenen, verschillende steenkleuren en vormgeving.

De woningen in Veerhaven worden onderdeel van een levendige gemeenschap met mooie ontmoetingsplekken. Grote ramen en vides optimaliseren de relatie met het water en de omgeving. De binnentuin vormt een sociaal hart, de ontsluiting en het parkeren gebeurt aan de oostzijde van het plan zodat de pleinen autovrij blijven en een er een weids zicht op de omgeving ontstaat.

Met 100 woningen biedt Veerhaven een antwoord op de hedendaagse uitdagingen van verdichting, waarbij een hogere bebouwingsdichtheid wordt gerealiseerd zonder concessies te doen aan ruimtelijkheid. Een bijzonder project met woningen met een panoramisch uitzicht op het oude centrum, de havens, het Haringvliet en de kenmerkende Hollandse luchten.

Projectteam: Andre Schenk, Anthony van Pelt, Christiaan de Wit, Henri Zwerus, Jos Hermans, Mathijs Tabbers, Wilco van Straten

Verliefd op Veerhaven!