hero

Bouwupdate Port Park Pernis

Nieuws/24 November 2021

De contouren van het nieuwe warehouse en hoofdkantoor van Neele-Vat Logistics worden steeds meer zichtbaar. De buitenschil van de nieuwe hoofdvestiging langs de A15 is nagenoeg gereed. Het masterplan kwam uit de koker van HofmanDujardin. RoosRos heeft op basis van het masterplan – in opdracht van Dudok Groep en Rokus Vastgoed – het ontwerp voor het kantoor gemaakt. Licht, lucht en (uit)zicht stonden centraal in het ontwerp.

Haven en transport
De nieuwe locatie typeert het bedrijf; een verbinder tussen haven en transport. Neele-Vat is een grote Rotterdamse logistieke dienstverlener en is al jaren een begrip in de Rotterdamse haven. Het nieuwe hoofdkantoor komt óp het warehouse en wordt omgeven door een zonnepanelendek van 18.000 m2 en er is op het dak ruimte voor 300 parkeerplaatsen.

(Dag)licht als bouwsteen
Het belangrijkste uitgangspunt voor het ontwerp is het welbevinden van de medewerkers, waarbij licht, lucht, (uit)zicht en veel levend groen toepassen centraal stonden. Architect-partner Henk de Gelder vertelt: “Het kantoor heeft een langgerekte oriëntatie met grote glasvlakken op de zuid- en noordgevel. Deze zorgen voor veel lichtinval en een fenomenaal uitzicht. Uit het volume zijn grote patio’s gesneden die ook diep in het kantoorgebouw zorgen voor daglicht en een buiten-beleving. Het interieur loopt hier naadloos over van binnen naar buiten. De patio’s worden ingevuld met thematisch groen.”

Bouwupdate
Op dit moment is de bouw van het nieuwe kantoor van Neele-Vat Logistics halverwege. Nu de ruwbouw gereed is kan men beginnen met de afbouw. “Aangezien het kantoor bovenop het ware-house is ontworpen, kan je nu rondom het fantastische uitzicht ervaren op de gehele omgeving, waaronder het volop in bedrijf zijnde havengebied”, aldus projectmanager Jan-Willem de Jong. Hij heeft samen met Rob Franken de technische engineering en detaillering van het gebouw tot in de puntjes ontworpen. “Het hele concept van het ontwerp is dat de (kantoor)ruimte vrij indeelbaar is en dat is duidelijk te zien in deze fase van de bouw. We hebben er dan ook geen dragende wanden ontworpen, zodat het kantoor van 5700 m2 flexibel in te delen is.”

Naar verwachting wordt het nieuwe kantoor in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.

Opdrachtgever: Dudok Groep | Neelev-Vat Logistics | Rokus Vastgoed
Architect masterplan: HofmanDujardin Amsterdam
Architect kantoor: RoosRos Architecten Oud-Beijerland
Interieurarchitect: RoosRos Architecten Oud-Beijerland
Architect DC: Designlogic Nuenen
Constructeur: AMB Tilburg
Installatie-advies: Valstar Simonis Rijswijk
Hoofdaannemer: De Vries en Verburg Stolwijk