hero

Bouwupdate Noordkade

Nieuws/05 May 2022

Een bruisende en levendige kade aan de Noord. De twee nieuwe multifunctionele gebouwen aan de Noordkade geven de waterbushalte van Hendrik-Ido-Ambacht een uniek en eigentijds karakter.

In Hendrik-Ido-Ambacht worden de contouren van de twee gebouwen steeds beter zichtbaar. De panden aan de Noordkade bieden straks ruimte voor horeca, ondernemers, sport en gezondheid. De verschijningsvorm van de twee gebouwen verwijst op een hedendaagse manier naar het industriële, maritieme en oorspronkelijk ruige karakter van de plek. Een plek die historisch gekenmerkt is door de aanwezigheid van scheepswerven.

De bouw vordert gestaag en er wordt hard gewerkt om van de ‘gewone’ waterbushalte een bruisend en levendig plein te maken. De contouren van de nieuwe gebouwen worden zichtbaar en de gevels zijn voor het grootste gedeelte voorzien van glas. Daarnaast zijn de horizontale gevelelementen geplaatst; deze worden bij de eindafwerking nog extra benadrukt door diepe kliklijsten die gaan fungeren als waterslagen. Buitentrappen maken het mogelijk om ook op de verdiepingen een ‘voordeur’ aan het water te krijgen. De verbinding met het water en het plein wordt momenteel gerealiseerd door middel van een grote aanlegsteiger. Langzamerhand komen de verblijfskwaliteiten op deze, straks bruisende, plek naar boven drijven. Naar verwachting wordt de Noordkade in september opgeleverd.

Wil je meer weten over het project? Klik dan hier: De Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht | RoosRos

Opdrachtgevers: GetGripp en Stemar Groep