hero

Bouwupdate kantoor Stout en Herkon

Nieuws/10 June 2021

Langs de A15 verrijst het nieuwe hoofdkantoor van bouwonderneming Stout en projectontwikkelaar Herkon. Het dak is waterdicht en de vliesgevels van de begane grond staan erin en zijn beglaasd. Het gebouw heeft een zwevend karakter en sluit met de langgerekte vorm goed aan op de snelweg A15. Met oog voor de gezondheid en de beleving van medewerkers wordt het nieuwe hoofdkantoor het visitekaartje van Stout en Herkon.

Flexibel
In het gebouw wordt er een vloeiende overgang gezocht tussen het omliggende landschap en de ruimtes op de begane grond. De begane grond is heel transparant vormgegeven en ligt terug ten opzichte van de bovenliggende verdiepingen. Hierdoor krijgt het nieuwe hoofdkantoor een zwevend effect. Verticaal verkeer vindt plaats in de twee massieve kernen aan de koppen van het gebouw en een architectonische trappenpartij in het hart van het gebouw. De kantoorvloeren zijn vrij indeelbaar waardoor het pand toekomstgericht en flexibel in te delen is.

Mensen voor gebouwen
Arno Hokke, algemeen directeur Stout: “Bouwen is teamwork, daarom willen we elkaar in ons nieuwe pand kunnen zien, interactief met elkaar aan de slag gaan en met elkaar overleggen. De kantoorruimtes zijn afgesloten maar wel met een transparante uitstraling. Zodat we individueel kunnen werken, maar wel de verbinding houden met elkaar, de energie voelen en elkaar op kunnen zoeken wanneer we dat willen. En dat past helemaal bij ons motto: ‘Mensen voor Gebouwen’.”

Groots gebaar
Op de begane grond is er ruimte voor de kantine en de verschillende ontmoetingsruimtes. Boven de begane grond komen twee bouwlagen met kantoorfuncties. Sander Ros: “De lengte-breedte verhouding hiervan is tijdens het ontwerpproces zodanig geoptimaliseerd dat het gebouw spirit krijgt. Een groot(s) gebaar met tegelijkertijd aandacht voor de kleinste details. Op de verdiepingen komen gevarieerde werkplekken die inspelen op de verschillende kantooractiviteiten. Het kantoor als ontmoetingsgebouw en inspiratieplek!” In het ontwerp is er veel aandacht besteed aan de beleving van daglicht, de aanwezigheid van frisse lucht en de toepassing van levend groen. Samen met de gevarieerde werkplekken leidt dit tot een gezonde en inspirerende werkomgeving.

Klaar voor de toekomst
Ad van Herk, directeur/eigenaar Stout: “Mensen voor Gebouwen betekent ook dat we bij de bouwopgaven die we aangaan, altijd de eindgebruiker in het vizier hebben. Dus dat doen we bij de nieuwbouw van onze eigen huisvesting dan natuurlijk ook. Zo creëren we een prettig gebouw voor onze mensen, dat helemaal voldoet aan de eisen van nu en klaar is voor de toekomst”.